Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 162
Número 162 - Novembre 2011

Històries de Montsant. Tocar el cel al Priorat

En aquest número

48 hores a Castelló d'Empúries

Comtat medieval vora el mar

Castelló d'Empúries no són només muralles i carrers estrets amb noms d'oficis: també atresora la biodiversitat dels aiguamolls. Cristina Masanés (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Un any vora l'aigua

L'estany de Banyoles en 12 imatges Les dotze imatges inèdites que componen aquest reportatge formen part d'un projecte del fotògraf Andoni Canela i el seu fill Unai. L'objectiu: observar al llarg d'un any els canvis en l'entorn de l'estany de Banyoles i oferir-ne un testimoni gràfic. Us presentem dotze instants màgics d'aquest preciós espai natural. Meritxell Margarit (text), Andoni Canela (fotografia)

Dossier central / Presentació

Històries de Montsant

Una força tel·lúrica Només d'una manera, amb el recurs a una força oculta, es pot explicar l'atractiu inigualable de Montsant. Tan sols cal sensibilitat per experimentar-lo. Així ens ho aconsella l'escriptor Xavier Bru de Sala, que l'ha caminat sencer. Xavier Bru de Sala (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Admiració secreta

Goigs i versos alimenten la literatura d'una serra oblidada per la novel·la Ningú no discuteix l'atracció que exerceix Montsant. Una atracció comparable a la del Montseny o el Canigó. Però, pel que sembla, els escriptors no li han dedicat els mateixos esforços: al corpus literari de la serra prioratina hi manca una obra de referència. Potser entre tots es pot anar teixint... Sara Sans (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

De la terra al terrer

Testimonis d'agricultura ecològica en un entorn natural de gran valor Montsant ha convertit els pagesos en autèntics herois, que han conquerit cada pam de terra conreable en costers, terrasses i pedra seca. Avui, aquests herois no solament lluiten contra l'orografia sinó també contra la crisi i la pèrdua de l'ofici. Però n'hi ha que no es rendeixen. Oriol Margalef (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

El 'nou' Escaladei

Una cartoixa barroca i luxosa surt de sota terra Als peus de Montsant es va construir la primera cartoixa de la Península. Durant segles, els cartoixans d'Escaladei la van anar ampliant i modificant, enterrant claustres i estances que avui s'estan redescobrint, deixant bocabadats fins i tot els arqueòlegs. Toni Orensanz (text), Rafael López-Monné (fotografia), Pol Casadevall (il·lustració), Carles Brull (assessorament)

Dossier central / Reportatges

Escalant enmig del silenci

La serra Major de Montsant atreu escaladors d'arreu del món Amb la motxilla carregada de cordes i mosquetons, van de camí a una paret de roca conglomerada: en desafiaran la verticalitat amb l'única força de braços i cames. La serra Major de Montsant és el paradís dels escaladors. Isaac Albesa (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Camins de comtes al Ripollès

L'antic camí ral de Campdevànol va veure passar durant segles nobles i ramaders que es dirigien a Ripoll, ara restaurat, aquest sender permet gaudir d'un paisatge evocador i ens acosta a fonts i pobles medievals. Lluís Calvo (text), Oriol Clavera (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Ermites entre roques capricioses

Farners, Argimon, Cercada i Sauleda són quatre noms emblemàtics de la desena que conformen la Ruta de les 10 Ermites que envolta Santa Coloma de Farners i que descobreix el Rocar granític colomenc, amb les seves singulars formes geomòrfiques i el sòl sorrós que el caracteritza. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb bici

Maridatge de natura, història i gastronomia a l'Alt Empordà

Un dels capítols del programa 'GR Pirineus' de Televisió de Catalunya transcorre entre Empuriabrava i el castell de Requesens. El tram que us proposem aquí surt de la Jonquera i arriba a la fortificació. Marc de las Heras (text)

Ruta amb nens

Paisatges d'alta muntanya als estanys de la Pera

L'excursió als estanys de la Pera és un clàssic de l'excursionisme amb nens al Pirineu. I què té aquesta ruta? Tot i ser força curta i amb no gaire desnivell, permet veure paisatges d'alta muntanya, com boscos de pi negre, estanys d'origen glacial, rierols i fins i tot marmotes i isards. Cecília Lorenzo (text), Manel Figuera (fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació