Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Troben un voltor negre a l’Alt Penedès

Quan s’acabi de recuperar al Centre de Fauna de Torreferrussa, es traslladarà a la Reserva de Boumort

Efectius dels agents rurals del Departament d’Agricultura van localitzar fa pocs dies a l’Alt Penedès un voltor negre (‘Aegypius monachus’) dins d’una finca del municipi de Torrelles de Foix. Aquest exemplar és un mascle jove que molt probablement ha vingut del centre de la península, ja que al Principat només hi ha una petita població recentment reintroduïda de voltor negre al Pirineu de Lleida.

Els agents rurals van recollir l’animal, que estava molt prim i debilitat, i el van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. La condició corporal de l’ocell era molt precària i presentava símptomes de deshidratació.

Si l’animal aconsegueix refer-se, es durà a la Reserva Nacional de Boumort, on després d’un període d’aclimatació s’alliberarà al medi natural. Precisament en aquesta zona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural duu a terme un projecte de reintroducció de l’espècie. El voltor negre es va extingir al Principat fa més d’un segle i l’any 2010 va tornar a criar la primera parella després dels primers alliberaments de 2007. Actualment, es calcula que viuen a Catalunya uns 15 exemplars d’aquesta espècie, entre els quals s’han format cinc parelles.

El voltor negre també és conegut com ‘voltor monjo’, pel seu cos negre i el cap pelat. És una de les aus voladores més grosses del món: fa uns tres metres d’envergadura i pesa entre set i 13 quilos. Viu al sud i l’est d’Europa i al centre i l’est d’Àsia. És molt sensible a la presència humana, cosa que fa que abandoni els nius amb les cries o que tingui greus problemes per alimentar-se.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació