Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada descobrir 163
Número 163 - Desembre 2011

La Sagrada Família. Obrim les portes del somni de Gaudí

En aquest número

48 hores a Besalú

Un pont mític cap a la història

L'entrada al nucli antic ja es fa trepitjant pedres centenàries, és com un anunci del viatge en el temps que farem alhora que cuidem el nostre estómac. Anna Diago (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Oliveres mil·lenàries, el secret de la longevitat

Són passat, present i futur al territori del Sénia. El gran valor del paisatge i el ganxo del olis elaborats amb el fruit d'aquests arbres dóna una nova empenta al sector agrícola. Oriol Margalef (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Presentació

Sagrada Família

Recorregut vital i simbòlic per l'obra magna de Gaudí Jacint Verdaguer, Josep Llimona i Joan Maragall dediquen paraules de lloança a la Sagrada Família. Paraules que recull el mossèn del temple en un article que culmina amb un desig per als visitants. Lluís Bonet (text), Consol Bancells i Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Bastida amb el seny i la rauxa

Gaudí va abocar a la Sagrada Família la lògica dels somnis Si bé en moltes obres prèvies ja hi reconeixem un constructor original, és a la Sagrada Família on Gaudí fa realitat les fantasies més agosarades. És el seu projecte definitiu, on incorpora tot el bagatge arquitectònic acumulat i posa a prova idees del tot innovadores. Els arquitectes que el succeeixen continuen aplicant avui el seu segell sorprenent. Montse Armengol (text), Jordi Faulí (assessorament d'arquitectura), Isidre Monés (il·lustració), Consol Bancells i Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Les ànimes de la Sagrada Família

Cada dia, 450 treballadors fan funcionar l'engranatge que ha de culminar la basílica Peça a peça i dia a dia, la Sagrada Família fa un tros de camí cap als núvols gràcies a la il·lusió, l'enginy i l'esforç d'uns professionals que construeixen un tresor per a la humanitat. Arquitectes, picapedrers, vidriers, guies i fusters, entre d'altres, ens parlen del privilegi de treballar en una obra d'art única al món. Carme Escales (text), Consol Bancells i Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

El misteri diví segons Gaudí

El simbolisme del temple condensa l'univers místic de l'arquitecte La Sagrada Família no es comprèn del tot a primera vista, però tampoc no és cap enigma impossible de desxifrar. Gaudí va integrar la natura, el folklore i la doctrina per explicar-nos els misteris de la fe cristiana i aquí us donem les claus per accedir a l'univers místic del geni. Sònia Casas Codinach (text), Àngels Sánchez (assessorament), Isidre Monés (il·lustració), Consol Bancells i Òscar Rodbag (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Per la solana de la vall del Madriu

A la parròquia andorrana d'Escaldes-Engordany és possible gaudir dels encants naturals i patrimonials d'una vall declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La vall del Madriu és un dels paisatges culturals més ben conservats del món. Si feu aquesta ruta, en descobrireu els secrets de bellesa. Albert Villaró (text i fotografia)

Ruta amb bici

Més enllà de la Via Verda del Carrilet

Tenir la sensació de descobrir paratges ben a prop de rutes molt freqüentades és un luxe del qual podem gaudir al vèrtex que formen les comarques de la Selva, la Garrotxa i el Gironès. Carles Serra (text i fotografia)

Ruta amb nens

Trens i mines: les entranyes de l'alt Berguedà

Més amunt de Berga s'han recuperat algunes infraestructures industrials perquè en puguem gaudir i les puguem visitar. Parlem de les mines de Cercs i Riutort i del Tren del Ciment. Els petits de la casa s'ho passaran d'allò més bé! Marc de las Heras (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació