Anuncia't al Descobrir

Castellnou de Bages inaugura el Museu dels Maquis

L’últim maqui català, conegut com ‘Caracremada’, va morir el 1963 en aquest municipi

El Museu dels Maquis s’acaba d’inaugurar a Castellnou de Bages. És un espai ubicat a l’església de Sant Andreu de Bages que recorda la història d’aquests grups armats que van néixer després de la Guerra Civil per oposar-se a la institucionalització del règim franquista.

L’equipament, que té una superfície de 48 m², està dividit en tres àmbits diferents: actuar, refugiar-se i fugir. Està ubicat molt a prop de la tomba del darrer maqui català, Ramon Vila Capdevila, conegut popularment com ‘Caracremada’, que va ser assassinat l’any 1963 a la Creu del Perelló, al municipi de Castellnou de Bages.

El Museu s’integra dins la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic i amplia l’oferta de turisme cultural del territori del riu Cardener.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació