Anuncia't al Descobrir

DESCOBRIR guanya el premi Mañé i Flaquer de Periodisme Turístic

El reportatge guardonat és ‘País d’arròs’, publicat el passat mes d’octubre

La revista DESCOBRIR guanya el 25è Premi de Periodisme Mañé i Flaquer pel reportatge ‘País d’arròs. El pla perfecte: gastronomia, paisatge i cultura’, publicat al número 161 (octubre de 2011).

Dotat amb 6.000 €, el premi el concedeix l’Ajuntament de Torredembarra. Les dues categories del premi són Comunicació Local i Periodisme Turístic, que és la que ha guanyat la revista. El seu director, Joan Morales, va recollir el guardó el dissabte a la nit en l’acte de lliurament dels XIII Premis Vila de Torredembarra.

El jurat va valorar el reportatge per la seva “sensibilitat, professionalitat i exhaustivitat”. Format per tres articles, el dossier ‘País d’arròs. El pla perfecte: gastronomia, paisatge i cultura’ dedica més de 50 pàgines als tres epicentres del conreu de l’arròs dels Països Catalans: l’albufera de València, el delta de l’Ebre i Pals.

Amb l’excusa que l’octubre és el mes de la sega, els tres articles aprofundeixen en la història i la vida de l’arròs en cada un d’aquests indrets, amb informacions pràctiques d’on anar a menjar-ne i on i quan es pot gaudir de les festes que s’organitzen al voltant de l’arròs; amb entrevistes a persones vinculades als tres territoris, i amb un munt d’informacions curioses sobre aquest cereal: quines varietats n’hi ha i com es cuinen, quins usos té l’arròs a banda d’anar a parar a la cassola, i quines cultures d’arreu del món tenen l’arròs com a protagonista de la seva dieta.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació