Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 165
Número 165 - Febrer 2012

Escapades al Montseny

En aquest número

48 hores a Perpinyà

El centre del món

Així va definir Salvador Dalí la ciutat, epicentre d'un llegat cultural inesborrable que continua viu a cada cantonada. Laura Bertran (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Tortosa emmurallada

La gran plaça fortificada de Catalunya La capital del Baix Ebre posseeix un dels espais fortificats més importants de la Península Ibèrica en qualitat i en extensió. Malgrat les guerres i els bombardejos, la ciutat conserva quilòmetres de muralles, fortins i baluards. Oriol Gracià (text), Guillermo Barberà (fotografia)

Dossier central / Presentació

Escapades al Montseny

Mutanya de contrastos Diuen que el Montseny era el far que guiava els vaixells i que el seu nom prové de ‘monte signo’. Avui el paper de far el fa en un altre sentit: guia aquells qui vulguin viure en un entorn natural de privilegi, però amb el compromís d’establir-hi una relació de respecte per la terra i la natura. Jordi Tura (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Aigua per tot arreu

Rius, fonts i torrents: els vasos sanguinis del Montseny Ja sigui viva, embassada, envasada o feta neu, l’aigua regna per tot el Montseny. El massís no seria el mateix si no fos per les seves aigües i en aquest article les coneixerem en tots els seus estats, amb històries i propostes que ens porten a descobrir el veritable tresor del parc natural. Josep Melero (text), Isidoro Ruiz (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Un massís amb el rebost ple

Els productes del Montseny fan xup-xup a les cuines dels restaurants Restauradors, pagesos, ramaders i productors artesans del Montseny fan possible una cuina tradicional que aprofita, condensa i potencia totes les aromes del massís. Emma Aixalà (text), Isidoro Ruiz (fotografia)

Dossier central / Reportatges

A la vora del foc

Tertúlies a la cuina sobre el passat, el present i el futur dels masos A pagès, la cuina és un espai de conversa i presa de decisions. Mentre s'hi espellofen les mongetes o es trien els bolets, la gent de la casa parla de quins camps cal sembrar i quants animals hi ha per vendre. A la cuina de pagès, hi passa la vida. N'hem visitades algunes i ens hi han explicat com transcorre el temps als terrals del Montseny mentre arriba el futur. Griselda Guiteras (text), Isidoro Ruiz (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Traient el nas entre el fred

Passejades de natura entre espècies que no hibernen Hi ha flors que no s'esperen a la primavera per presentar les seves formes al món i animalons que no es passen el temps de la neu dormint en un cau: gràcies al fred els arriba la vida. Visitar el Montseny a l'hivern és trobar-se amb un llit blanc en moltes ocasions, però també el moment per conèixer una flora i una fauna difícils de veure en altres èpoques de l'any. Xavier Amat (text), Isidoro Ruiz (fotografia)

Reportatges

Lutiers de Barcelona

Envoltats pel brogit de la gran ciutat, els lutiers fabriquen instruments musicals tal com es feia fa dos-cents anys. Donen forma amb habilitat i paciència a peces úniques que poden trigar mesos a veure la llum. Hem entrat als tallers per observar com és el dia a dia d'aquests artesans. Jordi Urpí (text), Jordi Play (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Per les dunes de Guardamar

Aquesta passejada ens portarà a un conjunt de dunes únic al litoral mediterrani valencià. Un recorregut per un sistema dunal descomunal, localitzat al sud de la desembocadura del Segura. La passejada pot acabar amb un bany reparador a la platja dels Vivers. Paco Tortosa (text i fotografia)

Ruta amb bici

Una volta pel Corredor des de Dosrius

D'entrada, el Maresme suggereix platja. Però aquesta comarca presenta, com poques a casa nostra, una orografia abrupta a tocar de la platja. Des de Dosrius ens capbussarem en les frondositats del Parc del Montnegre i del Corredor. Carles Serra (text i fotografia)

Ruta amb nens

Una petita aventura a la vora del Segre

Des d'Alòs de Balaguer, a la Noguera, surt un camí que permet arribar a l'aiguabarreig del Segre i la Noguera Pallaresa, que forma el pantà de Camarasa. La ruta ressegueix el curs del Segre passant per l'estret del Mu, amb una vista impressionant. Cecília Lorenzo (text), Jordi Folch (fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació