Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

'Sota terra' segueix la pista dels dinosaures del Prepirineu

El programa investigarà diumenge com es van extingir els primers rèptils del Pirineu fa 65 milions d’anys

A les serralades del Pallars encara s'hi poden trobar restes de dinosaures. De fet, els darrers anys ja s'hi han trobat restes d'almenys sis tipus d'espècies diferents. Per això, aquest diumenge el programa de TV3 'Sota terra' es desplaçarà al jaciment d'Isona i Conca Dellà per buscar nius, ous, petjades i ossos fossilitzats. Els arqueòlegs del programa intentaran descobrir amb més precisió com s'alimentaven, com es reproduïen i com van extingir-se aquestes bèsties del Pirineu.

A l'època, la Conca Dellà era una plana costanera oberta cap a l'oceà Atlàntic, amb platges, aiguamolls, rius i llacs, en un ambient càlid i una abundant vegetació. Aquest era l'escenari que van habitar els dinosaures durant un uns 10 milions d'anys. Eudald Carbonell i el seu equip també desentrellaran com era el nostre territori en el moment de l'extinció. Per això excavaran en tres nivells geològics que abasten els cinc últims milions d'anys. Diumenge a les 22.30 h, 'Sota terra' agafarà la màquina del temps per viatjar uns quants milions d'anys enrere.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació