Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR
Portada Descobrir 166
Número 166 - Març 2012

Plaers de Girona, instants de bona vida en una ciutat encisadora

En aquest número

48 hores a l'Alguer

Una illa dins l'illa

Voltada d'aigua per tres costats, la ciutat, anomenada també 'Barceloneta', manté el regust de la corona catalanoaragonesa. Josep M. Hernández Ripoll (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Temps de papallones

Safari fotogràfic de primavera La primavera és el temps de les papallones, i al nostre país tenim la sort de tenir-ne una enorme varietat: més de dues-centes espècies! Ara que s'acosta el bon temps, sortim de bon matí per poder observar-les quan encara dormen i gaudir dels seus colors incomparables. Manel Soria (text i fotografia), José Manuel Sesma (assessorament)

Dossier central / Presentació

Plaers de Girona

Una ciutat seductora L'escriptor repassa la llista de tragèdies que han assolat Girona, des de guerres fins a invasions i pestes, per després fer-la renéixer de les cendres: avui és una ciutat cosmopolita, universitària, oberta i plena de llum. 'La tragèdia d'ahir és la bellesa d'avui' conclou l'autor de l'article. Antoni Puigverd (text), Blauset (cartografia), Oriol Clavera (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Viure en una postal

Els veïns del barri vell mostren el cor de la façana turística Sense saber-ho, cada dia milers de visitants fotografien casa seva buscant la imatge més pintoresca de Girona. Però lluny dels flaixos, els residents del nucli antic formen una comunitat discreta, quasi familiar i, sobretot, gelosa de la seva intimitat. Ens ho expliquen les famílies de les cases on hem entrat. Eva Vázquez (text), Oriol Clavera (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Esplendor de portes endins

La història del poder i la riquesa a la ciutat Els signes externs de la bona vida de la ciutat, encimbellada durant anys en els rànquings del benestar, estan tamisats pel caràcter introvertit dels seus habitants. Portes enfora, doncs, fem un recorregut històric pels racons vinculats a les classes benestants. Gerard Bagué (text), Oriol Clavera (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Capital del menjar bé

La ciutat es reinventa constantment sobre la base de la cuina tradicional La ciutat ha fet un salt de la cuina tradicional a la més innovadora, però sense descuidar les arrels i el producte de proximitat. Noves propostes gastronòmiques que acaben d'obrir les seves portes s'uneixen a les de tota la vida per convertir Girona en parada obligatòria per a bocafins i tastaolletes. Salvador Garcia-Arbós (text), Oriol Clavera (fotografia)

Dossier central / Reportatges

La ciutat de la bullícia

Música i teatre vertebren una agenda d'actes molt intensa Girona té una activitat cultural inesgotable: concerts, teatre, cinema alternatiu, festivals... Cada dia hi ha alguna cosa a fer a la ciutat. Alguns dels responsables d'equipaments i festivals ens parlen de tota aquesta efervescència. Jordi Casas (text), Oriol Clavera (fotografia)

Reportatges

Illa de Buda

Un bocí de terra entre onades A tocar de la desembocadura de l'Ebre, l'illa de Buda és un espai mític per als habitants del Delta. Ens hi endinsem ara que fa cinquanta anys que el far de ferro que s'hi aixecava es va rendir a la força de la Mediterrània. Santi Valldepérez i Maite Subirats (text), Guillermo Barberà (fotografia)

Rutes

Passejades per Girona

La muralla, mirador privilegiat

En la passejada que us proposem, a més de fer gana també farem cames. El passeig de la Muralla permet panoràmiques sobre Girona privilegiades, però estigueu preparats per afrontar dotzenes de graons. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades per Girona

L'empremta de Masó

En aquest trajecte no visitarem els seixanta-cinc treballs de l'arquitecte noucentista a la ciutat, però sí una mostra prou significativa d'un artista que va deixar un llegat inmens i variat a la capital. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades per Girona

L'Onyar, el Ter i la Devesa

Girona és coneguda per la bellesa de la catedral, la fortalesa de les muralles i els carrers estrets del call jueu. Però també pel verd de la Devesa i els cursos reposats del Ter i de l'Onyar: la natura enganxada a l'urbs. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Ruta a peu

Bellprat, el país de Cor de Roure

Recorrem la vall coronada per l'espadat del grony de Miralles i el castell de Queralt, amb les faldes boscoses i els camps de cereals de l'Anoia fronterera amb la Conca de Barberà. Juan Carlos Borrego (text i fotografia)

Ruta amb bici

Pedalant pel puig d'Arques, la talaia de les Gavarres

El Puig d'Arques ha estat sempre més visible que el seu turó bessó (el puig de la Gavarra o puig Gavarres) pel punt de vigilància contra incendis i pel radar del Servei Meteorològic de Catalunya, de construcció recent. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb nens

Del poble de Farena al toll de l'Olla pel riu Brugent

Al nord de l'Alt Camp s'amaga un petit nucli de carrers empedrats des del qual es pot arribar al Brugent. Aquest recorregut, curt i sense cap dificultat, s'endinsa pels boscos de la zona per arribar al toll de l'Olla. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació