Anuncia't al Descobrir

Centelles restaurarà l’històric mas Cerdà

És la casa on va néixer Ildefons Cerdà, l’urbanista de l’Eixample de Barcelona

El 23 de desembre de 1815 naixia a Centelles el famós urbanista Ildefons Cerdà, en una propietat que pertanyia a la seva família des del segle XIV. Ara, la Diputació de Barcelona ha fet arribar a l’Ajuntament un projecte per millorar i conservar la casa, el mas Cerdà, considerat un bé patrimonial per la seva estructura i ubicació i per la seva història, lligada a l’ideòleg del pla de l’Eixample de Barcelona.

L’estudi determina quins són els elements patrimonials que haurien de ser conservats, analitzats i recuperats, i quins són els valors que reuneixen i el seu estat de conservació.

L’objectiu és que l’Ajuntament de Centelles pugui restaurar el mas, decidir millor com reutilitzar-lo i com es planificarà el seu entorn. A més, l’estudi preveu donar a conèixer la història i l’evolució d’aquest patrimoni. Tot i que l’edifici actual és del segle XVI, està documentat ja des de l’any 1160 i va ser ampliat en dues ocasions, el 1750 i durant el segle XIX.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació