Anuncia't al Descobrir

Centelles restaurarà l’històric mas Cerdà

És la casa on va néixer Ildefons Cerdà, l’urbanista de l’Eixample de Barcelona

El 23 de desembre de 1815 naixia a Centelles el famós urbanista Ildefons Cerdà, en una propietat que pertanyia a la seva família des del segle XIV. Ara, la Diputació de Barcelona ha fet arribar a l’Ajuntament un projecte per millorar i conservar la casa, el mas Cerdà, considerat un bé patrimonial per la seva estructura i ubicació i per la seva història, lligada a l’ideòleg del pla de l’Eixample de Barcelona.

L’estudi determina quins són els elements patrimonials que haurien de ser conservats, analitzats i recuperats, i quins són els valors que reuneixen i el seu estat de conservació.

L’objectiu és que l’Ajuntament de Centelles pugui restaurar el mas, decidir millor com reutilitzar-lo i com es planificarà el seu entorn. A més, l’estudi preveu donar a conèixer la història i l’evolució d’aquest patrimoni. Tot i que l’edifici actual és del segle XVI, està documentat ja des de l’any 1160 i va ser ampliat en dues ocasions, el 1750 i durant el segle XIX.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació