Anuncia't al Descobrir

Esclat d'aigua a Rupit

Una caminada des del municipi osonenc fins al salt de Sallent, un dels més espectaculars de l'interior del Principat

A la primavera, l’aigua aflora arreu. Un bon indret on amarar-se’n és el gorg del salt de Sallent de Rupit, un dels més espectaculars de l’interior del Principat —cal no confondre’l amb el seu homònim de Sant Privat d’en Bas, a la Garrotxa. Rupit, un poble tradicional molt ben conservat, amb carrers i cases dels segles XVI i XVII i situat sobre les penyes que voregen la seva riera enmig d’un paisatge pintoresc, esdevé una porta d’entrada magnífica per descobrir el Collsacabra, un massís regnat per les boscúries d’alzinar muntanyenc, les rouredes de roure martinenc amb boix i fins i tot algunes fagedes, als obacs. Des de Rupit, seguint els senyals del GR 2, es pot arribar a Sant Joan de Fàbregues, indret que ofereix unes vistes envejables de les Guilleries. Des d’aquí, preneu la pista de terra que travessa el pla del Roquer i segueix, més tard, la cinglera, fins que travessa la riera de Rupit. A sota mateix es troba el salt de Sallent —gaudiu-ne des del mirador que trobarem seguint la pista, a mà dreta— i, tot seguint aquesta pista, pel grau de la Donada, el sender serpentejant us menarà a un gorg de dimensions considerables: és el gorg del salt de Sallent, situat ben bé als peus del salt (560 m).

On dormir

Comentaris
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
Si el trobes, et regalem una entrada doble per a l’espectacle de dansa 'Animal de séquia', dins la programació del Grec Festival de Barcelona
Som dóna un nou impuls al món casteller a través de la nova plataforma de difusió de continguts sobre els castells
En la seva segoa edició, el guardó és per a la divulgadora científica africana Elisabeth Rasekoala
Amb l'arribada del solstici d'estiu, el Pirineu es transforma en foc, festa i tradició. Et proposem les 10 festes de falles pirinenques que no t’hauries de perdre aquest estiu.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació