Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Esclat d'aigua a Rupit

Una caminada des del municipi osonenc fins al salt de Sallent, un dels més espectaculars de l'interior del Principat

A la primavera, l’aigua aflora arreu. Un bon indret on amarar-se’n és el gorg del salt de Sallent de Rupit, un dels més espectaculars de l’interior del Principat —cal no confondre’l amb el seu homònim de Sant Privat d’en Bas, a la Garrotxa. Rupit, un poble tradicional molt ben conservat, amb carrers i cases dels segles XVI i XVII i situat sobre les penyes que voregen la seva riera enmig d’un paisatge pintoresc, esdevé una porta d’entrada magnífica per descobrir el Collsacabra, un massís regnat per les boscúries d’alzinar muntanyenc, les rouredes de roure martinenc amb boix i fins i tot algunes fagedes, als obacs. Des de Rupit, seguint els senyals del GR 2, es pot arribar a Sant Joan de Fàbregues, indret que ofereix unes vistes envejables de les Guilleries. Des d’aquí, preneu la pista de terra que travessa el pla del Roquer i segueix, més tard, la cinglera, fins que travessa la riera de Rupit. A sota mateix es troba el salt de Sallent —gaudiu-ne des del mirador que trobarem seguint la pista, a mà dreta— i, tot seguint aquesta pista, pel grau de la Donada, el sender serpentejant us menarà a un gorg de dimensions considerables: és el gorg del salt de Sallent, situat ben bé als peus del salt (560 m).

On dormir

Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
OBRIM INSCRIPCIONS!
Des d'avui fins l'11 d'abril reserva la teva plaça per gaudir d'aquest viatge exclusiu en grup a l'Alguer AQUÍ
El Parc i el Museu de les Terres de l’Ebre impulsen una sèrie d’avantatges per gaudir dels principals centres i equipaments patrimonials de la zona
L’itinerari recorre alguns dels indrets més singulars de la Segarra, com els castells de Montcortès, l’Aranyó, Concabella, Ratera i les Pallargues
Aquesta reserva s’ha consolidat també com l’únic espai europeu on es reprodueixen les quatre espècies de voltors del continent
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació