Anuncia't al Descobrir

Esclat d'aigua a Rupit

Una caminada des del municipi osonenc fins al salt de Sallent, un dels més espectaculars de l'interior del Principat

A la primavera, l’aigua aflora arreu. Un bon indret on amarar-se’n és el gorg del salt de Sallent de Rupit, un dels més espectaculars de l’interior del Principat —cal no confondre’l amb el seu homònim de Sant Privat d’en Bas, a la Garrotxa. Rupit, un poble tradicional molt ben conservat, amb carrers i cases dels segles XVI i XVII i situat sobre les penyes que voregen la seva riera enmig d’un paisatge pintoresc, esdevé una porta d’entrada magnífica per descobrir el Collsacabra, un massís regnat per les boscúries d’alzinar muntanyenc, les rouredes de roure martinenc amb boix i fins i tot algunes fagedes, als obacs. Des de Rupit, seguint els senyals del GR 2, es pot arribar a Sant Joan de Fàbregues, indret que ofereix unes vistes envejables de les Guilleries. Des d’aquí, preneu la pista de terra que travessa el pla del Roquer i segueix, més tard, la cinglera, fins que travessa la riera de Rupit. A sota mateix es troba el salt de Sallent —gaudiu-ne des del mirador que trobarem seguint la pista, a mà dreta— i, tot seguint aquesta pista, pel grau de la Donada, el sender serpentejant us menarà a un gorg de dimensions considerables: és el gorg del salt de Sallent, situat ben bé als peus del salt (560 m).

On dormir

Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
Grans rutes acompanyades de natura i patrimoni per descobrir el territori
Boumort, l’Alt Pirineu i el Cadí: tres propostes per viure l’experiència
Han finalitzat les obres que han tingut l'accés tallat durant deu mesos
El guardó reconeix la tasca de divulgació de l’astronomia i el cel fosc i les condicions d’observació excepcionals de la zona
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació