Anuncia't al Descobrir

Fagedes verdes i rierols al Montseny

Una passejada per descobrir les pinedes, alzinars i fagedes que amaga aquest parc natural

Al massís del Montseny es troben, en poc espai, els tres grans biomes de l’Europa occidental: el mediterrani, l’eurosiberià i el boreoalpí. De fet, aquestes peculiaritats biogeogràfiques han propiciat la presència d’ambients diversos, que abracen des de les brolles amb alzines fins als prats subalpins. D’aquesta manera, pinedes i alzinars mediterranis apareixen prop d’alzinars muntanyencs, de fagedes i altres boscos caducifolis i fins i tot d’avetoses, autèntics relictes que testimonien les passades èpoques fredes.

A la primavera, aquests ambients centreeuropeus —fagedes i avetoses situades per sobre els 1.000 metres— són especialment frondosos, i representen una mena d’illa enmig d’una mar Mediterrània. Aquí, s’hi troben petites plantes com el buixol, el lliri de neu, l’herba fetgera, el curraià vermell, el marcòlic vermell o la prímula. També alguns amfibis d’alta muntanya, com la granota roja, no seran rars d’observar. La magnífica avetosa de Passavets pot visitar-se des de la font de Passavets —a tocar de la carretera, prop de Santa Fe de Montseny, nucli del municipi de Fogars de Montclús— i, si es vol, des d’aquí es pot acabar de pujar fins al turó de l’Home (1.706 m), passant per l’aflorament de pissarres negres de Rocs Cremats.

On dormir

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
Si el trobes, et regalem una entrada doble per a l’espectacle de dansa 'Animal de séquia', dins la programació del Grec Festival de Barcelona
Som dóna un nou impuls al món casteller a través de la nova plataforma de difusió de continguts sobre els castells
En la seva segoa edició, el guardó és per a la divulgadora científica africana Elisabeth Rasekoala
Amb l'arribada del solstici d'estiu, el Pirineu es transforma en foc, festa i tradició. Et proposem les 10 festes de falles pirinenques que no t’hauries de perdre aquest estiu.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació