Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Fagedes verdes i rierols al Montseny

Una passejada per descobrir les pinedes, alzinars i fagedes que amaga aquest parc natural

Al massís del Montseny es troben, en poc espai, els tres grans biomes de l’Europa occidental: el mediterrani, l’eurosiberià i el boreoalpí. De fet, aquestes peculiaritats biogeogràfiques han propiciat la presència d’ambients diversos, que abracen des de les brolles amb alzines fins als prats subalpins. D’aquesta manera, pinedes i alzinars mediterranis apareixen prop d’alzinars muntanyencs, de fagedes i altres boscos caducifolis i fins i tot d’avetoses, autèntics relictes que testimonien les passades èpoques fredes.

A la primavera, aquests ambients centreeuropeus —fagedes i avetoses situades per sobre els 1.000 metres— són especialment frondosos, i representen una mena d’illa enmig d’una mar Mediterrània. Aquí, s’hi troben petites plantes com el buixol, el lliri de neu, l’herba fetgera, el curraià vermell, el marcòlic vermell o la prímula. També alguns amfibis d’alta muntanya, com la granota roja, no seran rars d’observar. La magnífica avetosa de Passavets pot visitar-se des de la font de Passavets —a tocar de la carretera, prop de Santa Fe de Montseny, nucli del municipi de Fogars de Montclús— i, si es vol, des d’aquí es pot acabar de pujar fins al turó de l’Home (1.706 m), passant per l’aflorament de pissarres negres de Rocs Cremats.

On dormir

Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
Al mes de juny s’han programat diferents visites guiades per conèixer esglésies i monestirs que tenen un alt valor patrimonial
La instal·lació, pionera al país, ofereix experiències immersives gratuïtes per a tots els públics
El número de juny de la revista DESCOBRIR mostra els atractius de la Costa Vermella
Es tracta d’una xifra rècord que es constata en la Memòria d’actuacions d’espècies invasores 2021-2022 que elabora el Departament
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació