Anuncia't al Descobrir

La Processó dels Jueus

La Setmana Santa d’Esterri d'Àneu ha recuperat la tradicional processó dels jueus. En ella, els homes del poble composen dues files d’armats romans, amb una vestimenta ben típica i inusual, dirigits pel capità, que marca el ritme de la seva marxa.

Els armats encapçalen les processons de Divendres Sant. El via crucis té lloc al matí i, l’enterrament, a la nit. Enmig dels armats camina la Samaritana i, unes passes al darrera de tots ells, Jesús, la Dolorosa i el Sant Sepulcre flanquejat per uns altres dos armats. Les tres Maries tanquen el grup d’aquesta processó que, per la indumentària i la magnífica escenificació dels seus participants, esdevé un espectacle que cada any rep la visita de moltíssima gent.

Antigament, cadascuna de les estacions d’aquesta processó tenia una placa de ceràmica situada en cadascun dels punts per on passava. De les originals només en queden tres, però l’Ajuntament d’Esterri ha fet recuperar la resta i amb elles ha tornat a omplir el lloc on havien figurat al segle XVIII.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació