Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 169
Número 169 - Juny 2012

Vacances a Menorca, tot el que necessites per gaudir d'una illa privilegiada

En aquest número

48 hores a Ceret

La capital de la cirera

És moment de conèixer una vila que en temps de collita regala fruits vermells sucosos i saborosos i que respira vida artística a cada cantonada. Valèria Gaillard (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Collserola

El mapa dels tresors El parc de la serra de Collserola és un valuós punt de desconnexió per als habitants de l'àrea metropolitana. Ens endinsem en el seu mosaic natural per descobrir un bon grapat de tresors. Emma Aixalà (text), Oriol Alamany (fotografia)

Dossier central / Presentació

Vacances a Menorca

La bellesa de cada dia La fesomia senyorial de Menorca configura el present de tota l'illa i, d'acord amb l'escriptora Josefina Salord,  té la força de fer-nos viure autèntiques experiències gràcies a una bellesa de mesures ben humanes. Josefina Salord (text), Gary Manrique (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

La religió dels ciutadellencs

Radiografia de les festes de Sant Joan de Ciutadella Ciutadella es vesteix de festa per Sant Joan. Una festa senyorial que té com a protagonistes indiscutibles els personatges de la Junta de Caixers i els cavalls de raça menorquina. Un a un, us expliquem el significat de les figures i els ritus que perduren des de fa segles. Carles Marquès (text), Gary Manrique (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Per a paladars exigents

Triem els restaurants on menjar de categoria arreu de l'illa Un viatge pels restaurants de Menorca. Des dels fogons on manen el peix i la llagosta fins als menús més innovadors. D'es d'un antic molí de foc ennoblit per la cuina fins als patis i terrasses on gaudir de les nits més amables. Un poc de tot, encara que no hi són tots. Un ventall per a totes les butxaques que aireja el més fresc d'allò que es cuina a l'estiu de l'illa. Damià Borràs / Oriol Riera (text), Gary Manrique (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Terres a mitges

L'amo i el senyor, les figures cabdals dels llocs El senyor és el propietari de la terra i l'amo és qui la treballa. Tots dos es reparteixen les despeses i els beneficis a parts iguals, segons un contracte de tinença de la terra que es manté vigent des del segle XVIII. Sentim les veus d'amos i senyors, que ens parlen de les oportunitats del camp de Menorca. Maria Coll (text), Gary Manrique (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Els banys més sibarites

Les set platges i cales imprescindibles de Menorca N'hi ha del nord i n'hi ha del sud. N'hi ha de familiars i n'hi ha de solitàries. N'hi ha de verges i n'hi ha d'urbanitzades. Però totes són magnífiques platges de Menorca, l'illa de les aigües transparents, les sorres blanques i els penya-segats de vertigen. Joan Pons (text), Gary Manrique (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una aristocràcia de façana

Recorregut pels carrers poblats de palaus i cases nobles El camp i les explotacions agrícoles continuen controlades per unes poques mans i encara queden els vells palaus familiars que no estan habitats. És el que queda d'una aristocràcia i d'una classe noble que té el seu patrimoni monumental tancat amb pany i clau. Un patrimoni que podem apreciar als carrerons històrics de Maó i Ciutadella. Miquel Àngel Limón (text), Gary Manrique (fotografia)

Reportatges

El Cardener

Històries d'aigua i sal al Bages El Cardener és un riu treballador i durant la revolució industrial la seva riba es va poblar de fàbriques. Però el que fa especial aquest riu és la sal, que històricament ha estat el principal motor econòmic del territori. En època medieval, la muntanya de sal de Cardona ja era el punt de partida d'importants camins de distribució, i a les immediacions d'aquest riu es troben nuclis amb encant com Súria, Santpedor i Manresa. Pepa Mañé (text), Jordi Bas (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

L'Estanyó, una talaia privilegiada d'Andorra

El Parc Natural de la Vall de Sorteny és un dels tres espais protegits que atresora Andorra. El país és molt més que carrers plens de llums cridaners i aparcaments amb el cartell de 'complet'. Bego Masdefiol (text i fotografia)

Ruta amb bici

Horitzons de vinyes verdes als afores del Vendrell

La indústria i les activitats agrícoles i ramaderes han de negociar sovint la seva coexistència. A la ruta que us proposem pel Baix Penedès ens trobarem diferents resultats d'aquests pactes entre l'ahir i el demà. Carles Serra (text i fotografia)

Ruta amb nens

Amb les roques del Masmut a l'horitzó

Aquesta muntanya tan característica de Pena-roja, al Matarranya, ens guiarà per una excursió en què la mainada compartirà camí amb les ovelles, descobrirà restes de la vida rural i veurà voltors en ple vol. Jordi Bastart (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació