Anuncia't al Descobrir
Portada guia de vacances 2012
Número 170 - Estiu 2012

Guia de vacances 2012. Les millors propostes per gaudir d'un estiu inoblidable

En aquest número

Gastronomia: el paladar, el nostre GPS

Cultius, fruites, verdures i productes agroalimentaris ens guien pel territori Les jornades gastronòmiques Tastets de Mar de Torroella de Montgrí, el Museu del Torró i la Xocolata de Tàrraga, la ruta El Garraf dels sentits, la ratafia natural de Cal Russet d'Olot i molt més.

L'estiu dels més petits

Activitats esportives i lúdiques i experiències per viure en família El Bosc Vertical, el Canal Olímpic de Catalunya, el Parc aquàtic de Roses o una excursió a la muntanya de Montserrat guiada seguint el conte de 'Els Quatre Bandolers', entre d'altres propostes.

Natura que emmiralla

Paisatges d'envejable riquesa que desperten totes les nostres emocions El Parc Natural de la Península de Llevant de Mallorca, el Tren dels Llacs, els espais naturals del Delta de Llobregat o l'ecosistema de fauna i flora propis de les reserves naturals de Pi de Conflent i Mentet.

Convidats a la festa

L'estiu és un esclat de celebracions als pobles i ciutats. N'hi ha per firar-s'hi! Els cicle de concerts 'Música sota les estrelles' del Centre d'Observació de l'Univers, la festa de Moros i Cristians d'Elx, la segona trobada de gegants i 27a sardinada popular de Vallfogona de Ripollès o la fira de l'hort català de Valls.

Aventura: estímuls i adrenalina

Per terra, aigua i aire, espectaculars formacions naturals ens posen a prova Viatjar al cel amb el globus Kont-Tiki a l'aeròdrom d'Igualada, recórrer les aigües dels barrancs del Montsec amb els guies de Kayaking Mont-rebei, practicar surf de vela al pantà d'Escales o descobrir el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac fent una passejada a cavall de cinc dies de durada.

Respirem la calma

Balnearis, spas i monestirs, ambients que són un massatge de tranquil·litat Caminar i passar una nit al monestir de Sant Benet, al Bages; relaxar-se a les aigües termals del balneari de Rocallaura; fer vida monacal a l'abadia de Sant Miquel de Cuixà; provar els tractaments hidrotermals de Xulella, a la comarca valenciana dels Serrans o fer uns banys d'argila al costat del parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Petites grans rutes

Itineraris per caminar, cadascú al seu ritme i el seu nivell de preparació Travessar la serra de Tramuntana, a Mallorca; seguir l'itinerari senderista que connecta els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat; conèixer les reserves naturals que envolten el Canigó o caminar pels vells senders de la transhumància del Berguedà.

Camí sobre el passat

Els espais de la nostra història com a principal destinació Endinsar-se en la prehistòria a la Catalunya Nord; en el món dels maquis a Castellnou del Bages; en la guerra civil al Poble Vell de Corbera; en el 'Titanic' al Museu Marítim de Barcelona o seguir la petjada dels 'indianos' a Begur.

Anem de visita

Indrets d'inspiració d'artistes, jardins romàntics i pobles amb encant Olorar les flors del parc de Torreblanca, a tocar de Sant Feliu de Llobregat; pujar al tren de Sóller, que enguany celebra el seu centenari; aprendre com es fa el vi a Sant Antoni de Calonge o descobrir l'espectacular món subterrani de Montserrat a les coves de Collbató.

Aixoplugats per l'art

Cultura expressada a través dels elements patrimonials i l'obra artística Visitar el Museu Darder de Banyoles, la Sagrada Família, les pintures romàniques de la Val d'Aran, la Ribagorça romànica, el Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç de Salàs de Pallars, el reobert Museu de les Terres de l'Ebre, el de les Trementinaires de Tuixén o el dels Sants d'Olot.

Turisme amb bicicleta

Rutes, travesses i paisatges per fer camí sobre dues rodes Pedalar pel GR que travessa la serralada pirinenca d'oest a est, explorar en BTT el Montnegre, recórrer l'Anoia o la Ribagorça a cop de pedal, seguir els guies de Cadbike pel Cadí-Moixeró o fer la ruta 'Pedals del Cister' que uneix camins de les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell.

Atrets pel mar

Navegació, esports i paisatge de platja i costa que la Mediterrània ens regala Fer la ruta dels esculls amb caiac per la costa del Garraf, excursions a Cabrera, sortides en vaixell familiars des de les estacions nàutiques de Maó, Fornells i Ciutadella, cantar havaneres a Palafrugell o bussejar en les aigües cristal·lines de Formentera o  combinar esport, natura i diversió a Santa Susanna.

Guia pràctica

Informació orientativa per saber com arribar a cada racó del país També hi trobareu recomanacions d'on menjar i on allotjar-vos, així com encara més propostes de visites i activitats que podeu realitzar, comarca a comarca.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació