Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada Descobrir 173
Número 173 - Setembre 2012

Terra Alta. Arrels carregades d'emocions

En aquest número

48 hores a Sant Feliu de Guíxols

Entre les Gavarres i la Costa Brava

La mar i la indústria del suro van alimentar Sant Feliu durant segles, i ara atreu un turisme tranquil amant de la bona cuina  i de les passejades. Laia Altarriba (text), Nik Neves (il·lustracions)

Reportatges

Les millors cales del cap de Creus

De cales boniques n'hi ha moltes arreu del país, però el cap de Creus concentra en un espai reduït platges molt diverses. Fem una selecció de 10 bons indrets on trobar-se amb la mar. Miguel Ángel Álvarez Alperi (text i fotografia)

Dossier central / Presentació

Terra Alta

Personalitat pròpia i única La infantesa al poble d’Arnes amb els avis el va enverinar per sempre més. Enverinar en el bon sentit de la paraula, perquè de gran hi ha tornat i hi ha trobat la inspiració per a les seves novel·les. És el testimoni de l’escriptor David Martí. David Martí (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Terra de dolços

La comarca més llaminera ens presenta els seus cócs i pastissets Us convidem a descobrir el bo i millor de la rebosteria terraltina, un territori sense gaires fàbriques i escassa cobertura, però que gràcies al seu estil de vida tradicional ha preservat costums i llepolies d’origen antic. Ametllats i casquetes, coques i pastes són aquí les protagonistes. Oriol Margalef (text)

Dossier central / Reportatges

De les mercaderies als ciclistes

Recorrem la via verda que travessa la comarca El tram terraltí de la via verda de la Val de Zafán s’ha convertit en l’autèntica revolució turística de la comarca. Una passejada tranquil·la apta per a famílies amb el Canaletes de silenciós acompanyant ens portarà per un paisatge abrupte entre camps de vinyes i estacions abandonades. Isaac Albesa (text)

Dossier central / Reportatges

Saba nova per a vinyes velles

Els joves emprenedors prestigien la garnatxa blanca i refinen els vins de garnatxes negres Des que la DO Terra Alta va arrelar a la comarca, s’ha veremat trenta anys. El paisatge rural ha canviat, però resten inamovibles els valors més autèntics de la gent del camp. La tradició és a les mares de la cultura vitivinícola de la comarca, i és ben viva, com certifiquen algunes històries personals. Jordi Prades (text)

Dossier central / Reportatges

Els accents de la batalla de l’Ebre

Històries llegendàries dels brigadistes internacionals Nord-americans, palestins i xinesos, entre molts d’altres, lluitaren a la guerra civil per ajudar els republicans a aturar el feixisme. D’això, en fa setanta-cinc anys, gairebé. Ara recorrerem els principals escenaris de la batalla de l’Ebre tot perseguint les històries i ideals dels brigadistes internacionals. Toni Orensanz (text)

Reportatges

El poderós viatge dels electrons

Entrem al Sincrotró Alba Entre Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès hi ha en marxa des del mes de març un dels laboratoris més potents del món per fer recerca científica. Cent quaranta-sis persones treballen a la fàbrica de llum d'un punter espai d'investigació. Descobrim en una visita inèdita les entranyes del Sincrotró Alba. Carme Escales (text), Siqui Sánchez (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Història i cultura a la capital de la ceràmica

Sortim de la Bisbal d'Empordà per visitar Castell d'Empordà, un interessant nucli del terme municipal situat a la dreta del Daró. I retornem a la Bisbal per gaudir d'un entorn urbà on la producció de ceràmica és omnipresent. Xavier Cortadellas (text), Judit Pujadó (fotografia)

Ruta amb bici

Paüls, un tast de l'essència del massís del Port

El Port és un massís muntanyenc a cavall entre Catalunya i el País Valencià. És una zona molt muntanyosa, força accidentada, de roca calcària, que dota aquest indret d'una gran varietat de paisatges, majoritàriament escarpats, de cingleres i talussos. Els coneixerem a cop de pedal des del poble de Paüls. Joan Carles Rueda (text i fotografia)

Ruta amb nens

La roca Foradada, una cascada de contes de fades

En un racó d'Osona s'amaga un salt d'aigua que sembla sortit d'un conte de fades encantades. És la roca Foradada i s'hi arriba des del poble de Cantonigròs. Després de fer una agradable excursió entre alzines, castanyers, roures i arbres de ribera, ens espera un gran goig d'aigua dolça rodejat d'un amfiteatre de parets de roca. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació