Anuncia't al Descobrir

Calella acollirà el primer Museu del Turisme del món

S’està redactant l’avantprojecte de l’equipament, que serà “un atractiu quadern de viatges i un aparador de grans travessies”

L’Ajuntament de Calella i l’empresa Publintur estan treballant per crear el primer Museu del Turisme del món, que neix per mostrar la història del turisme, l'empremta que ha deixat al llarg dels anys i la rica diversitat del patrimoni natural i cultural existent a tots els continents.

Els seus promotors afirmen que han “projectat com un gran aparador i un atractiu quadern de viatges, de descobriments i de grans travessies”. Aquesta proposta museogràfica també vol repassar els diferents usos turístics i productes que han donat forma als diferents tipus de turisme i la importància que ha jugat per al desenvolupament històric del transport de viatgers al llarg del temps, sense deixar de pensar en l’interès cultural i la rendibilitat social.

A l’espai també mostraran una biografia col·lectiva de les persones que han fet possible que Catalunya, Barcelona i Calella siguin referències turístiques arreu —el municipi de Calella complirà el 2013 seixanta anys com a destinació de turisme.

La iniciativa vol comptar amb la col·laboració pública i privada per garantir-ne la viabilitat i ja ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Turisme. De fet, la Diputació de Barcelona aporta 15.000 euros per a la redacció de l’avantprojecte de l’equipament.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació