Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es crea un joc de pistes al castell de Montesquiu

El Buscabosc és un ‘geocaching’ a l’aire lliure que difon els valors de la gestió forestal

Aprofitant l’empenta que està agafant en els darrers temps el fenomen del ‘geocaching’ a nivell mundial, la Diputació de Barcelona i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han creat al Parc del Castell de Montesquiu (Osona) un joc de pistes a l’aire lliure anomenat Buscabosc. A través d’unes coordenades que es proporcionen via web, els usuaris trobaran amb l’ajuda d’un GPS cinc caixes que contenen aspectes relacionats amb la gestió forestal de la zona.

El Buscabosc és un recurs pedagògic adreçat a escolars i famílies a través del qual es podrà aprendre sobre les aclarides al bosc, la biomassa, el pi roig i la roureda, la sanitat forestal o les pastures.

En el cas de la caixa que parla sobre les aclarides, s’hi treballa els anells de creixement dels arbres, que reflecteixen en quines condicions ha viscut l’arbre. A més, també es descobrirà a través d’unes fitxes d’informació que els arbres que creixen molt junts es fan la competència i s’hi explica també com se n’han de tallar alguns perquè la resta es pugui desenvolupar en bones condicions. Dins la caixa s’hi trobarà dos talls de pi roig i, gràcies a l’explicació, es podrà deduir quina edat tenien els arbres quan es van tallar.

L’activitat està pensada perquè duri unes tres hores i el recorregut que s’haurà de completar transcorre uns quatre quilòmetres i mig per dins el Parc. El públic general s’haurà de connectar a la pàgina web geocaching.com i quan s’hi introdueix el municipi, podran trobar les coordenades i un mapa de situació.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació