Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 174
Número 174 - Octubre 2012

Pirineu termal. Relax i salut enmig de la natura

En aquest número

48 hores a Manlleu

A les ribes del Ter

La ciutat de Manlleu viu de cara al riu. Abans donava feina, amb tot de fàbriques tèxtils; ara és un espai natural d'oci i lleure. Aurora Montserrat (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

La Segarra a cavall

Antic mitjà de transport, avui el cavall ens connecta amb la natura. Tres cases de turisme rural vinculades al món equí permeten gaudir del patrimoni històric i el paisatge d'aquesta comarca a un altre pas. Mara Rodríguez Bosch (text), Òscar Rodbag (fotografia), Cris Pujol (assistent de fotografia)

Dossier central / Presentació

Pirineu termal

Muntanyes d'aigua calenta Els rierols subterranis són els vasos sanguinis del Pirineu. Hi circula aigua termal que brolla a la superfície perquè en puguem gaudir: és bona per al cos i per a l'ànima. Ens ho recomana especialment l'escriptor Carles Porta, que ha visitat i conegut les propietats de les aigües de gairebé tots els centres termals pirinencs. Carles Porta (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

El llarg viatge de les aigües termals

Passen milers d'anys fins que brollen a la superfície El trajecte que fan les aigües termals fins a arribar a la superfície és apassionant: algunes triguen fins a 16.000 anys a sortir, com les de Caldes de Boí. Aquí us expliquem el recorregut que fan per sota de l'escorça fins a brollar a diferents temperatures i composicions. Xavier Duran (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una periodista en remull

Crònica d'una estada molt relaxant als banys de Sant Vicenç "M'encanten els balnearis!", va exclamar la periodista Elisenda Roca quan li vam proposar passar uns dies als banys de Sant Vicenç i explicar-nos-ho. Aquesta és la crònica sincera de l'experiència dels seus dies a les aigües termals del Baridà, en un indret que ella desconeixia completament. L'acompanyem, doncs, en el seu descobriment. Elisenda Roca (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

En cos i ànima

Cinc centres termals on renovar-se per dins i per fora A fora comença a fer fresca i els arbres perden les fulles. Però a dins la temperatura de les aigües ens fa oblidar que aviat el fred ens obligarà a recuperar abrics i bufandes. En aquesta guia us recomanem cinc balnearis i centres termals del Pirineu on prendre les aigües i desconnectar de tot excepte del nostre cos i la nostra ànima. Valèria Gaillard, Anna Sàez, Albert Villaró (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

L'edat d'or dels balnearis

La història d'una moda europea farcida d'anècdotes i vivències Entre els segles XIX i XX la burgesia catalana va adoptar la moda europea de fer llargues estades als balnearis termals dels Pirineus. Coneixem les anècdotes i les vivències més curioses del nostre termalisme al llarg de la història. Emma Aixalà (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Reportatges

Paisatges del Delta

La desembocadura de l'Ebre agrupa ecosistemes diversos que han anat canviant tot al llarg dels segles, des d'arrossars fins a salines i llacunes on habita una rica fauna i flora. Sobrevolem els paisatges del Delta i ens endinsem a l'espai MónNatura. Sílvia Berbís (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

El Crestabocs, un mirador de privilegi a l'Alt Penedès

Avui us proposem caminar fins a un mirador des d'on dominareu la plana del Penedès, les serres d'Ordal i fins i tot Montserrat i el Pirineu. El paisatge és grandiós des del Crestabocs. Joan Raventós (text i fotografia)

Ruta amb bici

Pedalant per l'espai natural dels tossals de Torregrossa

Entre fruiters i camps de cereals anirem amb bicicleta per camins on descobrirem els paisatges més autèntics de la comarca del Pla d'Urgell. Marta Montmany (text i fotografia)

Ruta amb nens

El passeig dels Aurons de Ripoll: un museu a l'aire lliure

Per viure una experiència artística en plena natura només cal plantar-se al centre de Ripoll i seguir aquesta ruta circular de gairebé sis quilòmetres a tocar de les aigües del Ter. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació