Anuncia't al Descobrir

L’audioguia del castell de Gardeny és gratuïta a la tardor

El recorregut inclou la fortalesa, l’església de Santa Maria i les muralles

Aquesta tardor hi ha novetats al castell de Gardeny de Lleida: el servei d’audioguia és gratuït. El recorregut que es pot fer amb aquest servei d’audioguia inclou el castell, l’església de Santa Maria —restaurada recentment— i les muralles del recinte.

El castell de Gardeny és el Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple, un espai singular que permet aprofundir en el coneixement d’una de les comunitats de monjos més controvertides de la història.

El conjunt monumental de Gardeny, situat en un turó de la capital del Segrià, constitueix un dels testimonis més destacats de l’arquitectura dels templers aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII. Actualment encara se’n conserven nombrosos testimonis del recinte sobirà, un espai delimitat per un perímetre de muralles i flanquejat per torres a l’interior del qual es distribuirien els diferents edificis articulats entorn d’un pati central.

Entre aquests edificis destacaríem, d’una banda, la torre habitació, una construcció sòlida de dues plantes que reuniria diverses dependències —espais d’emmagatzematge, de residència o la torre de l’homenatge—, i, de l’altra, l’església romànica de Santa Maria de Gardeny.

L’entrada general al recinte costa 2,5 € (el preu inclou l’audioguia) i els horaris de tardor i hivern són: de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 17.30 h, i diumenges i festius, de 10 a 13.30 h.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació