Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada Descobrir 176
Número 176 - Desembre 2012

Turisme rural. 26 propostes amb encant per a una estada perfecta

En aquest número

48 hores a Alzira

L'illa de la Ribera

La història i la natura conflueixen en aquesta ciutat que va nàixer embolcallada pel Xúquer i que ens ofereix paratges de gran bellesa com la Murta i la Casella. Ricard Peris (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Per les terres de l'ós bru

L'aventura d'un fotògraf rere la pista de la Nhèu L'óssa Nhèu va néixer a les muntanyes araneses de Bossòst al gener del 2009. Aquesta óssa bruna és la protagonista de la recerca del fotògraf Oriol Alamany, que ens explica de primera mà el seu acostament als óssos i ens en mostra les imatges. Oriol Alamany (text i fotografia)

Dossier central / Presentació

Turisme rural

Compromís amb la terra El turisme rural català se sustenta en la familiaritat, la proximitat amb el client, la qualitat de la seva oferta i l'autenticitat. Ens ho defensa Joan Abad, que ha impulsat i coordinat el procés d'atorgar espigues a aquells establiments que s'han adherit voluntàriament a la categorització. Joan Abad (text), Blauset (cartografia), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

La veu de l'experiència

Parlen els pioners que van apostar fa dècades pel turisme rural En alguns casos dedicar-se al turisme rural va ser una transició natural: a casa ja s'hi allotjaven traginers i viatgers des del principi dels temps. En d'altres, l'aposta va significar la recuperació d'un espai familiar que s'hagués perdut irremeiablement. Però en tots els casos, la història ve de lluny, perquè els nostres testimonis són alguns dels pioners del turisme rural. Joan Portell (text), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

No solament esmorzar!

Tots els àpats parlen del paisatge i la història de les cases rurals Tradicionalment, els allotjaments rurals només estan obligats a servir esmorzars. Però, afortunadament, hi ha molts establiments que no es conformen amb això i han fet de la cuina la seva bandera, amb una clara aposta pel producte de qualitat i proximitat. Us presentem algunes de les cases rurals que recordareu per la seva estada i per les seves menges. Josep Sucarrats (text), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

El ritme el marca la terra

Hi ha cases amb mentalitat ecològica on el respecte per l'entorn és el protagonista Hi ha gent poc amant d'aquells invents que, en teoria, fan guanyar temps i faciliten l'existència: les sopes instantànies, els envasos individuals, els mobles fabricats en sèrie... Algunes d'aquestes persones ens parlen en aquest article de com, en els seus allotjaments rurals, mimen l'entorn i en tenen cura tal com ho havien fet els nostres avantpassats. I llavors el món es torna agraït, saludable, autèntic i saborós. Griselda Guiteras (text), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

Quan ser diferent és una virtut

Una selecció de les cases rurals més singulars i úniques És possible dormir en un campanar? I fer-se el sopar en una classe de cuina? Doncs sí. Hi ha allotjaments rurals que destaquen per la seva oferta única, per la seva singularitat. Els seus propietaris ens parlen de l'aposta per ser diferents. Pep Ruiz (text), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central / Reportatges

Busca l'espiga!

El turisme rural català identifica els seus estàndards de qualitat amb espigues verdes o daurades, que fan la funció de les estrelles als establiments hotelers. Anna Sàez (text), Jordi Bas, Oriol Clavera i Rafael López-Monné (reportatge fotogràfic)

Dossier central

Hem demanat a cadascun dels allotjaments que ofereixin una promoció exclusiva per als nostres lectors

Reportatges

Restaurar l'art català

Entrem al Centre de Restauració de Béns Mobles de Valldoreix Sabíeu que un conjunt d'experts recorre el país per comprovar l'estat de les esglésies? I que alguns quadres i escultures requereixen d'intervencions urgents? Per la seu del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya hi passen milers d'obres artístiques de gran valor. Us mostrem el camí que segueixen i qui les restaura. Montse Armengol (text), Oriol Clavera (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Cereals, figueres i vinyes al pla de Sant Mateu

Ens endinsem en l'Eivissa més rural, amagada al nord-oest de l'illa, i hi descobrim una vida de pagès autèntica i persistent, que es resisteix a abandonar els camps malgrat la poca productivitat. Jordi Serapio (text i fotografia)

Ruta amb bici

Per la vall del riu d'Algars

Amb el massís del Port com a teló de fons, coneixerem el paisatge i els espais naturals a tocar del riu Algars, que separa les comarques de la Terra Alta i el Matarranya. Jordi Prades (text i fotografia)

Ruta amb nens

L'ermita de Sentfores i l'engorjat de la Fou

A la comarca de l'Anoia s'amaguen grans sorpreses per a petits exploradors. Des del poble de Sant Martí de Tous, una ruta s'enfila fins a l'ermita de Sentfores per baixar després a l'engorjat de la Fou, un racó humit i ombrívol enmig del bosc. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació