Anuncia't al Descobrir

La portalada del monestir de Ripoll inicia el camí cap a la Unesco

El primer pas és entrar a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial

L’Ajuntament de Ripoll ha iniciat els tràmits per a la presentació de la candidatura de la portalada del monestir de Santa Maria perquè sigui declarada Patrimoni Mundial. En el termini més immediat es redactarà un document per a la Unesco que servirà per incloure la candidatura a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial i també s’elaborarà un altre document que exigeix la Generalitat per assegurar que les candidatures a Patrimoni Mundial entren amb les millors condicions per a la seva nominació.

Després d’analitzar les característiques del magnífic monument ubicat a Ripoll, la candidatura se centra en la portalada del monestir i es considerarà exclusivament aquest element, sense incloure-hi l’església de Santa Maria, ja que l’autèntic valor de l’antic monestir s’ha mantingut en la portalada.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll, creu que la portalada és un exemple de bona conservació dels béns patrimonials i per tant mereix el reconeixement de la Unesco. La candidatura pot representar, des del moment que s’inicia i especialment després de la seva consecució, un augment de l’interès nacional i també internacional pel territori i l’oportunitat d’obrir una gran finestra a la promoció exterior.

Tot va començar...

La candidatura ja fa més d’un any que s’està gestant. Al mes de desembre de 2011 l’Ajuntament de Ripoll va aprovar una moció per tirar endavant la candidatura. Al mes de març de l’any 2012 es va aconseguir que el Congrés dels Diputats reconegués la importància monumental i artística de la portalada i hi donés suport, i dos mesos després es va aconseguir també el suport del Parlament de Catalunya.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació