Anuncia't al Descobrir

El Parc de la Serralada Litoral s’amplia un 60%

L’ampliació és de més de 2.700 hectàrees i la zona protegida arriba a les 7.400 hectàrees

El Govern acaba d’aprovar l’ampliació d’un 57,41% de la superfície del Parc de la Serralada Litoral, situat entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. El Govern incorpora 2.700 noves hectàrees a les 4.700 actuals, de manera que la superfície protegida serà de 7.400 ha. L’ampliació, que incorpora sectors adjacents d’alt valor natural, ecològic i social, respon a la demanda del territori.

La delimitació aprovada l’any 1992 correspon a les parts més altes del conjunt orogràfic format per la Conreria, la serra de Sant Mateu i el massís de Céllecs. La seva forma estreta i allargassada generava nombrosos problemes de gestió i no garantia una protecció adequada. L’acord que s’acaba d’aprovar millora la viabilitat ecològica de l’espai i li confereix coherència respecte al planejament urbanístic de cada municipi.

El Parc de la Serralada Litoral comprèn els municipis d’Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. Al marge del seu valor natural, té un paper ecològic fonamental, perquè posa en contacte el litoral amb les valls interiors i les muntanyes que separen el Maresme de la plana vallesana.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació