Anuncia't al Descobrir

Fan una plantada popular per crear un bosc de ribera al Delta

Els ullals de Baltasar són unes surgències d’aigües procedents dels Ports i la serra de Montsià

El Parc Natural del Delta de l’Ebre organitza aquest dissabte, 13 d’abril, una plantada popular d’arbres a la finca dels ullals de Baltasar, amb el suport de l’Associació Ornitològica Picampall i de l’Associació de Voluntaris del Parc.

Els ullals de Baltasar són punts de surgència d’aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes de Montsià i dels Ports. Quan l’aqüífer provinent d’aquestes muntanyes arriba al delta topa amb els materials argilosos i impermeables, emergeix cap a la superfície i crea aquestes bassetes de típica forma circular o d’ull, d’on li ve el nom.

En la jornada de demà, està previst realitzar una plantada de 2.500 arbres de bosc de ribera, principalment àlbers, salzes i tamarius. La creació del bosc de ribera ha de permetre recuperar i diversificar aquest ambient natural, molt degradat a la resta del delta. A més, es preveu la creació d’un itinerari que enllaçarà el bosc amb l’actual traçat que facilita la visita als ullals.

L’any 2009 el Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir la finca dels ullals de Baltasar. L’any 2010, amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Pere Mata, es va crear un itinerari interpretatiu i actualment és un espai que es pot visitar.

Per a més informació i inscripcions, cal telefonar al 977 48 21 81. Es recomana als participants portar alguna aixada o aixolet, i aigua i menjar segons necessitats.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació