Anuncia't al Descobrir

Es renova la senyalització de la ruta de la vall de Sant Jeroni de la Murtra

És una caminada curta i amb poc desnivell per les muntanyes de Badalona

El Consorci del Parc de la Serralada de Marina, en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona, ha adequat una nova senyalització de l’itinerari de la vall de Sant Jeroni de la Murtra.

L’inici de l’itinerari és darrere el polígon de Montigalà, al carrer de Sant Jeroni, a sota del viaducte de la B-20 de Badalona. Es tracta d’una caminada curta, tranquil·la i amb poc desnivell que ens porta a conèixer la vall de Betlem, també coneguda com ‘la vall de Poià’ o ‘de Sant Jeroni de la Murtra’.

Les fites de senyalització porten fins a l’aqüeducte de finals del segle XIX, on es podran observar alguns exemplars de papallones, com ara la papallona del lligabosc. Abans d’arribar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, seguint les fites, trobarem la font del Lleó, restaurada fa poc.

El recinte del monestir, d’estil gòtic, va ser fundat l’any 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau i els Reis Catòlics hi van rebre Cristòfor Colom després del seu primer viatge a Amèrica el 1493. El monestir està catalogat com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) i s’hi fan visites guiades.

En arribar al coll de la Serra de Can Mas es podrà contemplar una panoràmica de la vall, des del mar fins al serrat de les Ermites (Sant Onofre i Sant Climent). L’itinerari continua fins a Ca l’Alemany, on hi ha les restes d’una gran masia del segle XV. Agafant el camí del marge esquerre de la riera i en pocs minuts s’arriba al punt on s’ha començat el recorregut.

Aquest itinerari correspon a una actualització i millora que ha fet el Consorci del Parc de la Serralada de Marina d’aquells itineraris que l’Ajuntament de Badalona ja tenia senyalitzats, però tot adaptant-los a la normativa de senyalística de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació