Anuncia't al Descobrir

El MNAC obre una sala dedicada al moble modernista

Hi ha una col·lecció de peces i aquarel·les de Gaspar Homar i Joan Busquets

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) obre una nova sala dins l’àmbit de la col·lecció permanent on mostra una selecció de nou mobles i una vintena d’aquarel·les de Gaspar Homar i Joan Busquets.

En aquesta nova sala hi ha els mobles que van decorar els interiors dels habitatges burgesos de la Barcelona modernista, els projectes i les obres finalment executades. Moltes d’aquestes peces es troben habitualment fora del circuit d’exposicions i s’han exhibit en comptades ocasions. En el cas de les aquarel·les, algunes no s’havien exposat mai.

Totes encarnen la recerca de la bellesa, la utilitat, el confort i un cert luxe exhibicionista característic del Modernisme. En aquell moment, juntament amb els arquitectes, els ebenistes-decoradors són els nous professionals de moda que gaudeixen dels encàrrecs de la burgesia, i s’ocupen del mobiliari i la decoració de les cases, mirall de les noves maneres de viure.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació