Anuncia't al Descobrir

Es commemoren 20 anys de la declaració de Reserva de la Biosfera

El 28 de juny es farà una regata entre Mataró i Fornells

El proper 28 de juny salparà de Mataró en direcció a Fornells la I Regata Menorca Reserva de la Biosfera, que commemora el vintè aniversari de la declaració de l’illa amb la màxima protecció mediambiental per part de la Unesco.

La dàrsena per a superiots del Port de Mataró, situada a ponent, acollirà la sortida de la regata a les 10 h. El punt de referència per als participants a la competició serà la goleta ‘Sirius’.

La regata té una doble vessant: la de competició esportiva i la d’oci i esbarjo, ja que pot ser aprofitada per aquells mariners que vulguin fer la ruta a Menorca per passar les vacances navegant en unes bones condicions de seguretat i organització i, sobretot, de manera respectuosa amb el medi ambient.

Hi poden participar vaixells de diferents categories (d’eslores d’entre 9 i 15 metres), que hauran de recórrer les 116 milles que hi ha entre la capital del Maresme i el port menorquí de Fornells en un màxim de tres dies. Es calcula que els primers vaixells arribaran el dia 29 a Fornells, on la majoria hauran d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que, igual que a Mataró, també hi ha a la costa menorquina.

La Unesco va declarar Menorca Reserva de la Biosfera el 18 d’octubre de 1993. El motiu principal va ser l’alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques i la conservació d’un patrimoni i d’un paisatge amb una qualitat excepcional. A Menorca hi ha una gran diversitat d’hàbitats mediterranis on viuen espècies d’animals i plantes endèmiques, algunes en perill d’extinció.

Amb la recent proclamació de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera, ja són tres les destinacions dels Països Catalans que tenen aquesta distinció, juntament amb l’illa de Menorca i el massís del Montseny.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació