Anuncia't al Descobrir
Portada 184
Número 184 - Juliol 2013

Guilleries, un massís exuberant per passar l'estiu a la fresca

En aquest número

48 hores al Pla d'urgell

Gastronomia rural al cor del país

Ens endinsem en els pobles, el patrimoni, la cultura i la cuina de la comarca més jove de Catalunya, presidida per Mollerussa. Helena Culleré (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

L'or vermell de l'Alguer

L'artesania i la pesca del corall, una tradició viva A l'Alguer, tot ens recorda la presència de corall vermell. Les joieries, els grans monuments i algunes barques del port testimonien aquesta activitat tradicional. Gustau Navarro (text), Marco Ansaloni (fotografia)

Dossier central / Presentació

Aigua a les Guilleries

Un país d'equilibris Boscos i turons que no es deixen domar. Aquest ha estat l'amagatall perfecte per als bandolers més temuts. Aquesta terra és plena de misteris, on el canvi de llum ofereix perspectives suggeridores. L'artista Josep Nogué les ha pintades gairebé totes. I ens convida a entrar en un massís addictiu. Josep Nogué (text), Òscar Rodbag (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Aigua, terra i peus

Us proposem cinc itineraris refrescants i ombrívols per la xarxa de camins del massís Els escenaris són diferents, també les destinacions. Però totes les rutes que us proposem en aquest article tenen un denominador comú: passen vora de l'aigua i són molt refrescants. Els boscos us procuraran ombra i els cingles, una vista de vertigen. Griselda Guiteras (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

El paradís terrenal

Per què a les Guilleries hi ha tantes fonts, rieres i torrents Als núvols i la pluja els agraden les Guilleries i les visiten sovint. Però el fet que hi plogui força no és l'únic motiu pel qual el massís està cosit de fonts, rieres i rierols. També contribueix a la frondositat aquàtica la formació geològica d'aquestes muntanyes, que afavoreix la creació d'aqüífers, on les aigües reposen durant anys per emergir amb virtuts mineromedicinals. Judit Pujadó (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Glops de bona salut

L'element líquid protagonitza iniciatives i propostes que dinamitzen el territori L'aigua a les Guilleries vessa per tot arreu, s'expressa per tots els seus porus i ens promet un estiu refrescant. Aprofitem aquest regal per passejar-nos per les diferents iniciatives que tenen l'aigua com a protagonista: hi ha rutes, balnearis, fonts emblemàtiques, un projecte de piscifactoria d'esturions i moltes coses més! Xavier Cortadellas (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Amb un dia no n'hi ha prou!

Propostes per gaudir de la natura, el paisatge i l'aventura al mateix temps En un indret ple de boscos i on l'aigua és omnipresent, s'ofereixen moltes opcions per gaudir del territori: des de rutes amb bicicleta, fins a excursions amb caiac i sortides per anar a guaitar aufranys. Les Guilleries no s'acaben en un sol dia... Clara Arnedo (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Reportatges

Un passeig entre vinyes a les terres dels Alforins

A l'extrem oest de la Vall d'Albaida s'hi estenen els Alforins, unes terres famoses pel seu paisatge de vinyes, oliveres i cellers i per la seua llum especial. Nàdia Alonso (text), Oriol Clavera / Miquel Francés (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Albinyana, la miranda del Penedès

Recorrem la frontera occidental del Penedès, on la depressió penedesenca s'aixeca en un massís de turons arrodonits i suaus, cau de castells i torres, pas obligat cap a les planes i els pobles que envolten el riu Gaià. Juan Carlos Borrego (text i fotografia)

Ruta amb bici

Per la capa de la Geganta Adormida

La Geganta Adormida, coneguda també per 'serra de Peracalç', ha estat observada per humans de tots els temps. Farem una volta per la seva capa, el pla de Corts, amb tants vestigis històrics que dels sarcòfags en fan abeuradors. Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Ruta amb nens

Pujada a l’abadia i el mirador de Sant Martí del Canigó

Si abans s’ha pujat al Canigó, l’excursió a l’abadia i al mirador de Sant Martí del Canigó, situats a pocs quilòmetres de Vernet, és només una senzilla però agraïda passejada. Cecília Lorenzo (text), Jordi Folch (fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació