Anuncia't al Descobrir

S’inaugura la restauració del claustre de Sant Daniel

Les obres de restauració han durat deu mesos

El claustre del monestir de Sant Daniel, a la ciutat de Girona, llueix la millor cara després d’unes obres de restauració que han durant deu mesos. El primer objectiu de la intervenció ha estat la neteja de tota la planta baixa romànica i dels paraments gòtics de la primera planta. Als murs i les voltes de la planta baixa, s’han tret els blanquejats que deixaven ocults els carreus de pedra. També s’ha restaurat la pàtina original de color taronja que hi havia als arcs de les columnes. A les columnes de la primera planta, s’ha respectat i consolidat la pàtina ocre original.

El monestir de Sant Daniel està ubicat a la Vall de Sant Daniel, un paradís natural a tocar de la ciutat de Girona, i té servei d’hostatgeria.

La rehabilitació integral del claustre del monestir benedictí ha estat possible gràcies a l’acord entre la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa" i la propietat, les religioses benedictines del monestir de Sant Daniel. Aquesta actuació està inclosa dins el programa Romànic Obert que impulsen conjuntament "la Caixa" i el Departament de Cultura amb l’objectiu de donar un impuls renovat a la posada en valor, revisió, millora i prevenció d’aquest important llegat patrimonial.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació