Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 186
Número 186 - Setembre 2013

Pallars desconegut. Una escapada a la recerca del Pirineu més inèdit

En aquest número

48 hores a Cambrils

Descans i cuina marinera

Un intens cap de setmana per aquesta vila marinera del Baix Camp Ideal per gaudir de l’oci i el turisme en família, Cambrils ens ofereix una oportunitat magnífica per tastar la gastronomia de mar heretada dels avis. Isaac Albesa (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Empúries sorprenent

Últimes notícies del gran jaciment català La porta d’entrada del món clàssic al nostre país és avui un indret turístic de primer ordre. Les troballes són incessants: termes, tombes, àmfores... Tornem a Empúries per deixar-nos sorprendre. Montse Armengol (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Presentació

Pallars desconegut. Paisatges, llegendes i pobles d'un territori indòmit

La recerca de l’ànima Altes muntanyes, esquí, esports d’aventura… El Pallars és molt més que això. Ho defensa Jordi Creus, historiador i pallarès, que ens convida a endinsar-nos en la tardor del Montsec, a visitar la imponent vila de Peramea o a perdre’s en la immensitat solitària de la Terreta. Jordi Creus (text), Jordi Bas (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

La Terreta indomable

Testimonis de vida i resistènica en una vall remota La Terreta és una vall prepirinenca, un territori de frontera entre el Pallars i la Ribagorça. És una zona força desconeguda on regna el silenci. Qui resisteix en aquest paratge indòmit? Les persones que hi viuen ens descriuen aquest paisatge singular i ens expliquen els reptes de viure en un territori tan feréstec i solitari. Tota una descoberta. Xavier Basora (text), Jordi Bas (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Retorn als orígens

Crònica d'un viatge a la recerca dels mites i la història del pla de Corts “El pla de Corts és una zona que conec bastant bé (la meva besàvia per part de pare era filla de la masia d’en Jaume, al mig del planell) i sempre em fa de bon anar-hi”. D’aquesta manera l’escriptor Pep Coll acceptava la proposta que li fèiem des del DESCOBRIR. I des d’aquest punt de partida personal, l’autor de ‘Viatge al Pirineu fantàstic’ ens guia pels paisatges, els mites i les llegendes d’aquest bocí del Pallars Sobirà. Pep Coll (text), Jordi Bas (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Fruits de la terra amb nom i cognom

Tastem els genuïns productes agroalimentaris de la comarca Una terra amb tant caràcter només pot donar productes singulars: girella, xolís, vins d’alta muntanya, coca d’enciam o tomata… Un tomb pel mercat de Tremp i la Fira del Vi de Talarn ens regala una bona panoràmica dels productes agroalimentaris que s’elaboren en uns paisatges amb personalitat pròpia. Lurdes Rego (text), Jordi Bas (fotografia)

Dossier central / Reportatges

La recompensa de la paciència

Recorregut pels boscos i els paisatges de Boumort Ens endinsem a la serra de Boumort, una terra de ningú, particular, fruit d’intervencions concretes i conseqüències incertes on la vida hi brama amb força i el silenci és el còmplice de l’observador quiet però inquiet. Jaume Barrull (text), Jordi Bas (fotografia)

Reportatges

Alacant, de cara al mar

Un bany de llum i mar a la capital del sud Oberta i cosmopolita, bulliciosa i empinada. ‘La millor terreta del món’, com és coneguda entre els nadius, és una ciutat que mira al mar a través del seu port i que viu feliçment vinculada, des de fa dècades, al turisme de sol i platja. Les seues places i els seus carrers, però, conserven generoses empremtes d’una història ben rica. Eva Terol (text), Xavier Mollà (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

El Montgròs, el robust sentinella de Sant Pere de Ribes

En aquesta excursió us proposem de fer el cim del Montgròs, contrafort del massís de Garraf, entre els termes de Ribes i Canyelles. Una talaia sorprenent. Joan Raventós (text i fotografia)

Ruta amb bici

Entre les pastures del Plan de Beret i Montgarri

La baixada a Montgarri des del Plan de Beret és una de les excursions amb bicicleta més assequibles de la Vall d’Aran, una passejada per les desventures d’una terra de frontera. Jaume Barrull (text i fotografia)

Ruta amb nens

Besòs avall: del parc de les Aigües fins a la mar

Tot resseguint el curs del Besòs des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià, gaudim de quatre parcs urbans ideals per fer una excursió amb bicicleta amb la canalla. El parc de les Aigües, Can Zam, el Molinet i el Litoral són les quatre zones a tocar del riu que han estat recuperades recentment. Cecília Lorenzo (text), Jordi Navarro (fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació