Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada descobrir 187
Número 187 - Octubre 2013

Boscos de bolets. Les millors rutes al Berguedà i el Bages amb l'expert Marc Estévez

En aquest número

48 hores a Girona

Una illa de pedra dins un tapís

Un cap de setmana per la capital del Gironès Ens perdem pels carrers encisadors d’una ciutat petita, acollidora i alhora monumental. Eva Vázquez (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Els secrets de la Catedral

Històries i llegendes de la Seu de Tarragona De rates momificades a la tomba d’un gegant, de lladres de taronges a càbales sobre la fi del món… Emplaçada sobre els fonaments del temple romà d’August, la seu catedralícia de Tarragona és un pou d’anècdotes històriques, racons curiosos i personatges més terrenals que celestials. Oriol Margalef (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Presentació

Boscos de bolets. La descoberta dels millors racons de tardor al Berguedà i el Bages

El gust de cada bosc Al monestir de Sant Benet de Bages, on dirigeix la Fundació Alícia, Toni Massanés gaudeix d’un entorn natural molt inspirador. En aquesta presentació comparteix amb nosaltres l’aventura d’anar a buscar bolets. Toni Massanés (text), Jordi Play (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

La humitat fa la feina

Un ric assortiment de bons bolets al vessant sud del Moixeró En plens dominis del Parc Natural del Cadí-Moixeró, la vall de Gréixer ens regala uns paisatges increïbles si mirem cap amunt i uns bolets de primera si mirem cap avall. I com a colofó d’un dia rodó a l’alt Berguedà, visitem el nucli medieval de Bagà. Marc Estévez Casabosch (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Els ceps de Sobrepuny

Màgia forestal entre les muntanyes berguedanes Caminem de la Nou de Berguedà fins a Vilada per omplir el cistell de ceps, rossinyols, carlets, camagrocs i pinetells mentre ens delectem amb els paisatges de Sobrepuny, un dels cims emblemàtics del Berguedà. En alguns punts de la ruta albirarem el Pedraforca i fins i tot Montserrat. Què més volem? Marc Estévez Casabosch (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Els cingles més fèrtils

Boscos tranquils a la Devesa i els Ermots de la Serra Deixem el Berguedà i entrem al Bages per la porta gran: el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Els seus boscos ens obren els braços perquè puguem collir carlets i rovellons i descobrir els únics faigs de la comarca. Marc Estévez Casabosch (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Llenegues i sorpreses

Ens deixem seduir per l'esclat mediterrani de l'alzinar de Sant Martí Haurem de caminar i de carregar la motxilla amb paciència. Però el repte bé s’ho val: ens hi esperen llenegueres i rovelloneres ben generoses. I podrem descobrir també el jaciment del Cogulló i fer alguna ruta al voltant de la séquia, que sis segles després encara porta l’aigua del Llobregat a Manresa. Marc Estévez Casabosch (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Fòssils i pintures

Museu comarcal de Manresa Us donem informació de com arribar al territori, quins llibres podeu llegir per preparar les sortides, a més de recomanacions de restaurants, allotjaments i serveis turístics. També us convidem a fer una immersió en la història i l’art del Bages i el Berguedà a través dels seus museus i col·leccions: el Museu Comarcal de Manresa, el Centre d’Interpretació de Berga, el Museu de Montserrat, el Museu del Ciment Asland i el Museu de les Mines de Cercs. Marc Estévez Casabosch (text), Jordi Play (fotografia)

Reportatges

Indians de Ponent

El somni de les amèriques a les comarques d'interior Foren una minoria, però la seva història no és menys interessant. Hem volgut descobrir les vides dels indians de Ponent, aquells que fa un segle tornaren d’Amèrica amb prou diners per deixar un llegat admirable no pas al litoral, sinó a l’interior del país. Tate Cabré (text), Jordi Bas (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Per l’Horta de València resseguint una via verda

A l’Horta Nord es conserva el territori més amable i ample de conreus d’horta. Hui es pot gaudir de la simetria de cavallons de cebes, creïlles (patates) i tot tipus de productes d’horta en una de les planures sedimentàries de major fertilitat d’Europa. Paco Tortosa (text i fotografia)

Ruta amb bici

Els espais verds del Llobregat abans d’arribar a la mar

Gràcies a la recuperació d’ecosistemes i zones humides, avui és possible gaudir de la flora i la fauna autòctones que habiten les ribes del Llobregat al seu pas per l’Àrea Metropolitana. La ruta transcorre pel Parc Riu Llobregat i entre Sant Boi i el Prat per descobrir-nos espais naturals sorprenents. Xavier Oller (text)

Ruta amb nens

L’estany d’Ivars i Vila-sana, a vista d’ocell

Fa gairebé una dècada que el Pla d’Urgell va recuperar el seu antic estany. Unes terres dedicades durant dècades al cultiu van transformar-se en un agradable espai de lleure on es poden veure ocells de tota mena, passejar, pedalar o anar amb barca envoltats d’aigua i canyissars. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació