Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es restauren els mosaics de la ciutat romana d’Empúries

Es troben en el seu emplaçament original i a l’aire lliure bona part de l’any

Des del mes d’agost i durant tot el mes de setembre, un equip de tres persones està treballant en la restauració d’alguns dels mosaics del jaciment arqueològic d’Empúries. Les ciutats grega i romana d’Empúries tenen una bona col•lecció de mosaics de diferents tipus. La majoria dels descoberts fins ara es concentren a les grans ‘domus’ romanes i esdevenen un dels atractius més interessants per als visitants.

Els mosaics que s’estan restaurant són dos dels paviments més grans que decoraven les estances principals de la ‘domus’ 1 de la ciutat romana, que va pertànyer a l’'elit privilegiada de la ciutat. Tot i haver estat restaurats anteriorment, els mosaics es troben en el seu emplaçament original, a l’aire lliure bona part de l’any, i requereixen un treball periòdic de consolidació i conservació.

Encara resten diversos paviments per restaurar, sota terra. L’objectiu dels propers anys és avançar en el manteniment i la restauració d’'aquest ric llegat que grecs i romans van deixar a Empúries i poder-lo mostrar en un bon estat de conservació. A Empúries només s’ha excavat fins a data d’avui un 15% aproximadament de la seva superfície: segur que hi ha moltíssims més mosaics.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació