Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Obre a Olost l’Espai Perot Rocaguinarda

És un nou equipament de la marca turística Boscos de Bruixes i Bandolers

Des de fa poc ha obert a Olost l’Espai Perot Rocaguinarda, dedicat a la figura del bandoler més famós del Lluçanès. De fet, aquest equipament s’emmarca dins de la marca turística Boscos de Bruixes i Bandolers, que abraça cinc municipis del Montseny, les Guilleries i el Lluçanès.

Fill de pagesos benestants, Rocaguinarda és un dels bandolers més famosos de la Catalunya barroca. Rocaguinarda és citat per Cervantes en la segona part d’‘El Quixot’, fet que va contribuir notablement a la construcció de la figura mítica del personatge.

A Olost, els gegants estan dedicats a la figura del bandoler del Lluçanès, Perot Rocaguinarda i a la seva amant, Mercè de Pecanins, originària del poble; tots dos ballen cada any davant l’església barroca d’Olost amb motiu de la Festa Major. Olost acull també la Fira de Rocaguinarda, que se celebra el primer cap de setmana de novembre i que permet fer un viatge a la Catalunya del segle XVII.

L’Espai Perot Rocaguinarda està situat a la planta baixa del centre cívic d’Olost, al carrer de les Escoles, i conté diversos plafons explicatius i dos audiovisuals. Està obert els dissabtes i els diumenges de 10 a 14 h, però s’hi poden concertar visites altres dies trucant al telèfon 690 81 02 89. Les visites guiades es fan en català, castellà, anglès i alemany.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació