Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 190
Número 190 - Gener 2014

Hivern a la neu. Propostes de turisme i lleure a l'alta muntanya pirinenca

En aquest número

48 HORES A COLLSEROLA

Natura a quatre passes de la ciutat

Un cap de setmana per descobrir aquest racó de la Serralada Litoral Com un far, el temple del Sagrat Cor del Tibidabo orienta els barcelonins sobre la ubicació del mar i la muntanya. Us proposem anar més enllà d’aquest punt i conèixer els boscos, els camins i les panoràmiques que hi ha al seu voltant. Clara Arnedo (text), Nik Neves (il·lustració)

REPORTATGES

Perfilar Menorca

Pel camí de vorera Un recorregut pels 220 quilòmetres de perímetre costaner de l'illa permet descobrir els paisatges més desconeguts i els racons més inaccessibles, una ruta amb trams no aptes per a excursionistes novells. Maria Coll (text), Joan Mercadal (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / PRESENTACIÓ

'Neu' n'hi do!

Propostes de turisme i lleure a l'Alta Muntanya Pirinenca Ens agrada la neu del Pirineu, però aquesta vegada sortim de la nostra serralada per explorar els paisatges nevats d'arreu del món. El director del programa 'Temps de neu' de TV3 ens fa una proposta singular: fer la volta a la Terra amb uns esquís als peus. Toni Real (text), Blauset (cartografia), Roger Rovira (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

La neu metropolitana

Practicar esquí alpí a la Molina és seguir la petja dels pioners Els esquiadors tenen avui un gran ventall d'ofertes però en l'imaginari col·lectiu, la primera referència és La Molina. Des de fa més d'un segle, les pistes d'Alp han quedat vinculades als primers descensos dels aficionats, ja sigui en família o amb les setmanes blanques escolars. I per això és l'estació metropolitana per excel·lència. Miquel Spa (text), Roger Rovira (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Una illa blanca

Vall de Núria, un indret ideal on iniciar-se amb la neu Situada al terme municipal de Queralbs, la Vall de Núria és una de les estacions d'alta muntanya més emblemàtiques del país. Va ser pionera en la pràctica de l'esquí i des de fa temps està considerada un centre d'esports d'hivern acollidor i molt familiar. Els més petits hi troben el seu particular circ blanc després d'un viatge amb cremallera. Emma Aixalà (text), Roger Rovira (fotografia)

El premi del Prat Llong

Esquí nòrdic als boscos alpins de l'Alt Urgell Trenta quilòmetres de circuits entre boscos d'alta muntanya poc alterats, grans panoràmiques del Pirineu, la facilitat d'accés i nevades amb caràcter. Els qui practiquen l'esquí de fons a l'estació de Tuixent-Lavansa són uns afortunats. I en són conscients. Albert Villaró (text), Roger Rovira (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

No tot és esquí

Gaudim de la natura nevada del Pallars des d'Espot i Port Ainé No cal saber esquiar per visitar una estació d'esquí, ni tan sols cal tenir-ne ganes. Tampoc no cal que hi hagi neu o que sigui de dia. Les estacions d'Esquí i de Port Ainé són uns espais lúdics on, a part d'esquiar, s'hi poden fer moltes altres activitats, sobretot perquè els seus paisatges abracen els parc de l'Alt Pirineu i Aigüestortes. Núria Garcia Quera (text), Roger Rovira (fotografia)

REPORTATGES

Arbres amunt!

Festes del bosc als Països Catalans De celebracions que giren al voltant dels arbres n'hi ha arreu, i en els darrers anys han viscut una important revifalla. Som un país boscós, influenciat per celtes i romans, a través dels quals van arribar mites i creences que han perdurat fins avui. Llorenç Roviras (text), Marc Castellet (fotografia)

Rutes

RUTA A PEU

Eremites i aigües minerals a la serra de Cardó

Les muntanyes de la serra de Cardó, en el límit entre les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, són un perfecte mirador del Delta i van ser terreny de repòs per a la comunitat carmelita. Jordi Bastart (text i fotografia)

RUTA AMB BICI

Pels masos del pla de la Garga

Un recorregut per la terra natal d’Ildefons Cerdà, presidit tothora per la talaia del castell de Centelles, que transcorre per una plana rocallosa que cau a plom sobre el Congost a la cinglera del Cerdà. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

RUTA AMB NENS

Pujada al poble antic i al castell de Prenafeta

Les restes d’un poble abandonat s’amaguen entre la vegetació frondosa d’aquest paratge a la falda de la serra de Miramar, a la Conca de Barberà. La cirereta: a dalt de tot, amb una vista espectacular de tota la comarca, hi ha el que queda de l’antic castell. Cecília Lorenzo (text) Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació