Anuncia't al Descobrir

Santa Maria del Pi obre el campanar a les visites

La basílica estrena un nou model de gestió basat en el micromecenatge

La basílica de Santa Maria del Pi, al Barri Gòtic de Barcelona, ha obert el campanar al públic, un espai inaccessible fins ara. Des de l’anomenada ‘Talaia de Ciutat Vella’, el visitant pot gaudir de la vista de la ciutat de Barcelona des del punt més alt del barri. Per accedir-hi, cal pujar 260 esglaons.

Amb aquesta iniciativa, el temple, una de les joies del gòtic català més emblemàtiques de Barcelona i declarada Bé d’Interès Cultural l’any 1931, estrena un nou model de gestió basat en el micromecenatge turístic, on el visitant es converteix en mecenes de la basílica. És un dels primers projectes d’aquest tipus que es posa en marxa a Europa i el seu objectiu és finançar les obres que cal fer a la basílica en els propers deu anys.

El visitant podrà saber a quina obra en concret es destina la seva aportació. Les obres d’aquest any seran la restauració i conservació del campanar, la restauració de la coberta de l’arxiu i l’adequació del jardí interior del Pi. La segona fase es dedicarà a la rehabilitació del Pas de Ronda de la basílica i la tercera, a la restauració de la coberta de l’església.

Les novetats de la visita
Amb el nou model de gestió, s’ha canviat també l’itinerari de visita, amb un circuit que s’inicia a les capelles situades en la part dreta de la basílica fins a l’altar major, continua pel Tresor, la sala del Museu, els jardins interiors, la cripta, en la qual s’ubica la sala d’exposicions temporals, i les capelles de la part esquerra de la basílica. Se surt del temple per un nou espai botiga que ofereix materials relacionats amb la basílica i on s’exposaran la mulassa i el lleó, figures del Bestiari Històric Barceloní, conservades per l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi. Les figures originals es poden admirar a l’entrada de l’església.

Durant el primer trimestre d’aquest any, es disposarà d’audioguies en vuit idiomes. La visita es pot realitzar per lliure, guiada i audioguiada. Per fer la visita completa guiada, que inclou la pujada al campanar, cal fer reserva prèvia al telèfon 93 318 47 43, o bé per e-mail a info@basilicadelpi.com. La visita es realitza en grups de 25 persones com a màxim.

La visita lliure per la basílica, el Tresor, el Museu, els jardins i la sala d’exposicions val 5 €. La visita completa guiada (amb campanar) val 15 €. Totes dues tarifes tenen descomptes per a nens i majors de 65 anys.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació