Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Un concurs convida arquitectes i creadors a reinterpretar el pessebre

La idea és crear formes renovades i més experimentals de representar el naixement

El Departament de Cultura impulsa el concurs ’Altres pessebres’, que convida arquitectes, creadors i dissenyadors a reinterpretar la tradició pessebrista. La idea és fomentar la creació d’altres maneres de representació del pessebre: visionàries, experimentals, renovades, alternatives a les representacions de caràcter més historicista, figuratives i realistes del pessebre actual. Amb les obres seleccionades s’inaugurarà una exposició el Nadal d’aquest any.

El concurs està organitzat per la Federació de Pessebristes de Catalunya i l’estudi interdisciplinari 3102AD amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social ‘la Caixa’ i l’Ajuntament de Barcelona.

Els primers pessebres coneguts avui com ‘pessebres populars de sobretaula’ es descriuen en un document datat del segle XVI com un “Naixement de sobretaula amb suro per fer muntanyes, terres de diversos colors, pedres de riu, molsa, branquillons per simular els arbres, figures estàtiques, tot damunt d’una taula”.

A principis del segle XX apareix una nova manera de fer pessebres coneguda com ‘diorames’, definits generalment com pessebre “fet de guix, suro o cartó, que representa el naixement o altres escenes bíbliques típiques del Nadal.” Aquestes són les dues representacions més habituals actualment.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació