Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Com transportar la bici quan vas de viatge

Consells que els ciclistes han de tenir en compte en agafar altres transports

Viatjar amb la bici en transport públic és una opció que cal planificar per no tenir sorpreses. Cada mitjà (i empresa) té normes i per això el primer consell és avisar que portarem la bici. Si optem pel tren, els de rodalia de Barcelona permeten una bici per passatger gratis de dilluns a divendres de 10 a 15 hores, i els dissabtes i festius, tot el dia. En trens de mitja distància s’accepta una bici per persona en vagons amb prou lloc. En llarg recorregut i alta velocitat, es permeten en trens amb lliteres i cotxes llit. En tots els casos, si es va en grup, cal demanar permís sempre. Els Ferrocarrils admeten bicis en totes les línies i a qualsevol hora. Només hi ha restriccions si el tren va ple.

Si viatgem a les Balears en vaixell, Acciona Trasmediterránea i Baleària porten les bicis a la bodega gratuïtament. En cas de l’autobús, les bicis van al maleter desmuntades i embalades, de vegades de franc (Sarfa, Sarbus) o amb suplement (Alsa). L’única limitació és que la bici no impedeixi portar l’equipatge d’altres passatgers. Si viatgem en avió, la bici ha d’anar desmuntada i protegida i cal consultar-ho, ja que cada línia aèria té una tarifa (Iberia i Air Europa són 75 euros per trajecte i Vueling, 45 euros). Algunes companyies fins i tot venen les caixes adients per al transport de bicis.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació