Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 198
Número 198 - Agost 2014

Corberes. Natura i història al massís de la frontera nord-catalana

En aquest número

48 hores a Vinaròs

Obert a la mar

La platja, els cítrics, la gastronomia i el turisme familiar són els pilars bàsics de l’economia de Vinaròs, un poble mariner, festiu i acollidor. Rosanna Melià (text) i Nik Neves (Il·lustració)

REPORTATGES

Vall d'Aran, el cim de la gastronomia

Menjar a la Vall d’Aran és alimentar-se de muntanya. Les seves receptes estan fortament marcades per un paisatge i un clima que les fan singulars. Territori de frontera, l’Aran s’ha anat nodrint al llarg dels segles de totes aquelles cultures que l’envolten, fins a arribar a consolidar una cuina pròpia que ha sabut mantenir-se vigent al llarg del temps. Neus Martí (text) i Oriol Clavera (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / PRESENTACIÓ

On són els trobadors?

En una terra de frontera com les Corberes, els trobadors eren un vincle imprescindible entre catalans i occitans. Això passava abans que la croada contra els càtars posés fi a aquesta convivència poètica. Tanmateix, en aquest massís perduren uns topònims que ens agermanen. Bernat Rieu (text), Paul Palau (fotografia) i Blauset (cartografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Pas i frontera

Les peculiaritats històriques i geogràfiques d'un massís que delimita el nord del país Ara pot semblar un territori llunyà, però abans no: catalans i occitans han conviscut en aquestes muntanyes des de sempre. Les Corberes són un quadrilàter de 50 km que toquen a la mar, per una banda, i a la vall de l’Aude, per una altra. Benvinguts a un indret tan pròxim com sorprenent. Joan Peytaví Deixona (text), Paul Palau (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Castells panoràmics

Ens enfilem a les fortificacions més corprenedores de les Corberes per gaudir d'una visita excepcional Querbús, Arcas, Aguilar i Perapertusa són els quatre castells que us hem triat perquè gaudiu d’unes vistes panoràmiques de les Corberes que us deixaran sense alè. Però no us quedeu només amb la superfície: escolteu també la veu de les pedres que els sostenen, imponents, en enclavaments estratègics. Antoni Dalmau (text), Paul Palau (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Per tornar-hi

Vins, dolços i mel: l'altre record que us endureu de les Corberes La descoberta dels pobles i els castells obre la gana, però tranquils que les Corberes també es poden menjar. Hi trobareu productes típics que us voldreu emportar a casa després de tastar-los. Aquí us parlem de quatre perles: els crocants de Sant Pau, la mel, el vi dolç i el vi sec. I us expliquem on anar-los a tastar i a comprar. Laura Bertran (text), Paul Palau (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Entre paisatges fascinants

Us proposem quatre rutes a peu per conèixer l'essència de les Corberes No us ho penseu dues vegades: calceu-vos unes bones botes i poseu-vos a caminar. Recomanem quatre itineraris a peu que us descobriran racons increïbles d’un massís que en si mateix ja és tota una descoberta. Patrice Teisseire-Dufour (text), Paul Palau (fotografia)

REPORTATGES

Terra de marca

El romànic del Baix Llobregat La riba del Llobregat és coneguda per l’activitat industrial, per les factories de les grans marques que s’hi han instal·lat fins a transformar-ne l’aspecte. Però el Baix Llobregat ja era terra de marca quan els sarraïns volgueren envair la capital del país. Són molts els monuments, castells, ermites que defensaven aquest territori des del nord de la comarca fins al Delta, tots d’un alt interès cultural i històric Carme Porta (text) i Jordi Play (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Del pantà de Sant Ponç a Olius

Aquesta és una caminada amb dret a bany pels suaus lloms del Solsonès, amb els al·licients de visitar un embassament del 1960, un cementiri modernista, una església del segle X i un conjunt romànic del segle XI. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb bici

Un tomb pels poblets elevats del Pont de Suert

Grans paisatges i muntanyes, petits poblets amb bona gent, ambients naturals amb harmonia màgica... Tot això i molt més, ho descobrirem pedalant pels forts pendents de l’Alta Ribagorça. Marta Montmany (text i fotografia)

RUTA AMB NENS

Anem de Palamós a Palafrugell per la Ruta del Tren Petit

Al ritme pausat de la bicicleta és encara més fàcil gaudir dels paisatges de l’Empordà. La Ruta del Tren Petit permet explorar-ne un bocinet, entre les poblacions de Palafrugell i Palamós, en un antic recorregut de ferrocarril que connectava la Costa Brava amb la ciutat de Girona. Cecília Lorenzo (text), Xevi F. Güell (fotografia) i Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació