Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es presenta el pla d’usos turístics d’embassaments i rius

S’hi regulen les activitats nàutiques i l’habilitació de zones de bany

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha creat un nou marc normatiu per incentivar els usos turístics i de lleure de 16 embassaments i 23 trams de rius de les conques internes de Catalunya. L’objectiu d’aquest nou pla és donar una major utilitat a les infraestructures hidràuliques i potenciar les activitats econòmiques dels territoris on estan ubicades.

El nou marc normatiu fa compatibles les funcions dels embassaments i rius amb les activitats turístiques de rem, vela i motor i amb l’habilitació de zones de bany, sempre reservant la qualitat de les masses d’aigua, garantint la seguretat de les persones i evitant la proliferació de les espècies invasores.

Aquest tipus d’infraestructures havien tingut fins ara una doble funció: emmagatzemar reserves per garantir les demandes d’aigua (abastament, reg i usos ambientals, entre d’altres) i laminar les avingudes d’aigua en cas de pluges intenses a les capçaleres, evitant així possibles afectacions aigües avall. Amb aquesta tercera vessant es pretén ara crear les condicions perquè els territoris on estan ubicades puguin dissenyar estratègies de lleure que siguin dinamitzadores de l’economia local.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació