Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Unesco amplia la Reserva de la Biosfera del Montseny

Ara s’hi inclouen 17 dels 18 municipis que integren el Parc Natural

La Unesco ha aprovat ampliar l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny més enllà del perímetre actual del Parc Natural, per comprendre tot el territori dels municipis que l’integren. Amb aquesta ampliació, s’hi inclou el territori de 17 dels 18 municipis, a excepció de Sant Feliu de Buixalleu, i es dobla pràcticament la superfície reconeguda des de 1978 amb aquesta categoria internacional, a més de multiplicar-se’n exponencialment la població.

Aquest reconeixement es produeix en un moment especialment significatiu per al Parc Natural, que acaba de commemorar el centenari dels inicis de la seva protecció per part de la Mancomunitat de Catalunya.

L’ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny significa un pas endavant en la salvaguarda i la revaloració d’aquest espai singular, d’una gran riquesa mediambiental, que s’alça a tocar del territori metropolità de Barcelona.

Conservació i progrés
Les reserves de la biosfera són territoris que tenen com a objectiu conciliar la conservació de la natura i el desenvolupament econòmic. Al món, n’hi ha 621 distribuïdes en 117 països. Durant els dos darrers anys, des del Montseny s’ha treballat en l’ampliació dels límits de la Reserva de la Biosfera, després que el 2008 el Congrés de Reserves de la Biosfera celebrat a Madrid aprovés un pla d’acció que recomanava potenciar més el vessant del desenvolupament econòmic de manera compatible amb la conservació dels valors naturals, en la qual ja incideixen altres figures dins de la mateixa reserva, com ara la de parc natural.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació