Anuncia't al Descobrir

Una foto del Pedraforca guanya el concurs Wiki Loves Earth a Catalunya

L’objectiu és millorar els continguts sobre patrimoni natural a la Viquipèdia

Una imatge del Pedraforca del fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons (àlies Mikipons) ha guanyat el primer premi absolut a la millor foto de Catalunya del concurs Wiki Loves Earth. El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d’un projecte d’Amical Wikimedia, ha tingut la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori.

Les altres dues fotografies guanyadores del concurs global de Catalunya són una del malh dera Artiga, a la Vall d’Aran, i una altra del congost de Mont-rebei, a la Noguera. Hi ha hagut diferents premis per a les tres millors fotografies presentades dels diferents territoris (Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, comarques centrals, comarques gironines, àmbit metropolità de Barcelona, Ponent i Terres de l’Ebre).

De prova pilot a concurs mundial
El concurs fotogràfic Wiki Loves Earth es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot a Ucraïna, i aquest any s’ha obert a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia ha escollit els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional.

En total, s’han recollit més de 5.000 fotografies de 445 espais diferents, d’un total de 75 participants. Els Països Catalans han quedat en la quarta posició mundial a nivell de participació.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació