Anuncia't al Descobrir

La Xarxa de Museus d’Història creix amb dues noves incorporacions

S’hi adhereixen el Museu d’Història de l’Hospitalet i el Museu d’Història dels Jueus

El Museu d’Història de l’Hospitalet i el Museu d’Història dels Jueus, a Girona, s’acaben d’adherir a la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. Aquesta xarxa es va crear el 2010 per reforçar i consolidar la memòria col·lectiva de Catalunya i per dinamitzar els museus del territori que ajuden a entendre l’evolució històrica del país.

Amb les noves adhesions, la Xarxa passa a estar formada per nou equipaments museístics: el Museu d’Història de Catalunya, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu Comarcal de Cervera, el Museu d’Història de Girona, el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, el Museu Torre Balldovina, el Museu de Terrassa, el Museu de l’Hospitalet i el Museu d’Història dels Jueus.

El Museu de l’Hospitalet treballa actualment en tres línies, que es veuen reflectides en l’exposició permanent del Museu: art, història i memòria democràtica. Així, el Museu s’encarrega de difondre i conservar el patrimoni cultural i material de l’Hospitalet, tot donant a conèixer el passat, el present i el projecte de futur de la ciutat.

A l'antiga sinagoga
El Museu d’Història dels Jueus, que depèn del Patronat Call de Girona, preserva i difon la història de les comunitats jueves de Catalunya, que al llarg de tota l’edat mitjana van formar part i van contribuir decisivament en la trajectòria històrica i en el desenvolupament cultural i científic del país. De la col·lecció destaquen les làpides amb epigrafia hebrea dels segles XII i XV, la quetubà (un contracte matrimonial del segle XIV) i les peces i objectes arqueològics procedents de les excavacions fetes al call. El Museu, a més, s’ubica en el mateix espai on hi havia la sinagoga, i s’hi han descobert les restes del micvé o bany ritual, que són visitables.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació