Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 201
Número 201 - Novembre 2014

Tardor al Baix Camp. Un munt d'idees per gaudir del paisatge i la gastronomia de mar i muntanya

En aquest número

48 hores a la Valldigna

Tresors naturals, joies medievals

Fem un recorregut de natura i de patrimoni pels pobles de Tavernes, Simat, Benifairó i Barx Cristina Simón (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Viladrau en ocres

La tardor fa venir ganes de trepitjar fulles seques, de flairar la llar de foc, de tastar castanyes. La memòria i l’instint ens solen portar de dret al Montseny. Perquè de ben petits ja hem escoltat històries sobre les seves castanyedes. I hem llegit poemes d’il.lustres poetes que un dia es van enamorar de la bellesa dels boscos, de l’aire fresc i net, del soroll gairebé místic de les seves fonts. Viladrau té tots aquests ingredients de tardor. Griselda Guiteras (text), Isidoro Ruiz (fotografia)

Dossier central / Presentació

Terra d'oli i vent

És un vent maleït, però realment inspirador. El mestral converteix els capvespres del Baix Camp en escenes colpidores. Mir i Miró se'n van adonar i es van enamorar d'aquests paisatges. Ens ho explica l'escriptora Isabel Olesti. Isabel Olesti (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Tres serres, una plana i la mar

Fem una passejada pel ric mosaic de paisatges de la zona És un paisatge inspirador, Joan Miró no es va cansar mai de reivindicar-lo. El Baix Camp, amb una plana abocada a la mar i bressolada per les serres de Llaberia i Vandellòs i les muntanyes de Prades, és un territori únic, ple de contrastos hipnotitzadors. Sara Sans (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

De cinc estrelles

Destaquem els productes estel·lars de la comarca A la tardor ens imaginem davant la taula d'un bon restaurant, gaudint dels productes, els plats i els aliments que ens preparen per al fred que vindrà. Aquí us destaquem els cinc productes estrella que podeu degustar al Baix Camp: les patates de Prades, el peix de Cambrils, les avellanes de Reus, l'oli DOP Siurana i els bolets. I no ens oblidem de recomanar-vos restaurants, agrobotiguers i cooperatives d'aquesta comarca. Isaac Albesa (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Escrit a les pedres

Un viatge apassionant per restes i monuments que testimonien la història Voleu fer un tomb per la història? Sou al lloc ideal, doncs, perquè el Baix Camp concentra restes i episodis històrics des del paleolític fins avui. Aviat és dit. Pintures rupestres, castells, refugis antiaeris, monestirs i aqüeductes ens parlen de la relació de l'ésser humà amb aquest territori. Núria Sabaté i Fontova (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Reportatges

El Quarter de Sant Pere

Històries ocultes de la Barcelona medieval Segons la tradició, sant Pere és el guardià de les portes del paradís, i el barri medieval de Barcelona que duu el seu nom és ple de portals. Sovint oberts, molts amaguen als interiors racons insòlits per descobrir i són una clau per conèixer millor la història de la ciutat. Begoña García Carteron (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Ascensió a Sant Jaume d'Arestui, una ermita estratègica

Al Pallars Sobirà encara queden racons remots i solitaris. Coneixerem la vall de Baiasca i pujarem fins a una ermita amb vista panoràmica: era el millor punt de vigilància de l'entrada a la vall. Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Ruta amb bici

Selmella i Saborella, històries de castells a l'Alt Camp

És una pedalada curta però intensa. Els dos castells són ben a prop però no es veuen l'un a l'altre. En traiem l'entrellat mentre ens relaxem amb l'àmplia vista que tenim sobre les valls del Gaià i del Francolí, terres de reconquesta. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb nens

L'essència de les Garrigues, concentrada a la vall de Vinaixa

En molt pocs quilòmetres, descobrirem les Garrigues més autèntiques. I la canalla podrà gaudir de les construccions de pedra seca. La més monumental és el marge del Bessó, que ens deixarà bocabadats. Miquel Andreu (text i fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació