Anuncia't al Descobrir

Es lliuren els II Premis de Turisme Responsable

El Brogit Guiatges, Turisme Garrotxa, l’alberg Twentytú i DeltaPolet són algunes de iniciatives guardonades

El Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, va acollir ahir l’acte de lliurament dels II Premis de Turisme Responsable, que convoquen la Xarxa de Turisme Responsable (ICRT Barcelona) i la revista DESCOBRIR per distingir aquelles iniciatives turístiques que beneficien la comunitat local i el medi ambient.

El premi a la Millor Experiència a l’Aire Lliure va ser per a DeltaPolet, una proposta turística del delta de l’Ebre “amb un alt nivell experiencial” i una vinculació amb l’entorn “molt original”. El jurat també ha vist rellevant “la connexió de l’activitat amb l’agricultura i la cultura de la zona, perquè esdevé un motor per a la seva promoció i coneixement”. El finalista en aquesta categoria va ser MBICI.

Turisme Garrotxa va obtenir el premi a la Millor Contribució a la Qualitat de Vida de la Comunitat. El jurat n’ha destacat dos aspectes: l’associació ha estat pionera en l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, i realitza un “gran esforç en la promoció turística de la comarca tot aplegant en un sol ens els sectors públic i privat”. El finalista en aquesta categoria va ser per a l'empresa Gubiana dels Ports.

Més reconeixements
El guardó a la Millor Iniciativa d’Estimulació de l’Economia Rural va recaure en El Brogit Guiatges, una empresa que organitza activitats ecoturístiques per les muntanyes de Prades. El jurat l’ha valorat “per la seva capacitat de dinamitzar activitats turístiques en una zona on pràcticament no existia cap tipus d’oferta”. Rupit Viu va ser el finalista en aquesta categoria.

L’alberg Twentytú va guanyar el premi a la Millor Emprenedoria, “per la innovació en un entorn urbà i per ser un projecte diferencial en l’àmbit de l’allotjament”. El jurat també ha considerat que “és una font d’inspiració per a nous projectes”. Twentytú és el primer edifici d’ús hoteler de la ciutat de Barcelona que ha obtingut la màxima qualificació en eficiència energètica (A) i ja s’ha convertit en una icona dels albergs de luxe de nova generació. El finalista en aquesta categoria va ser l’Hort de la Sínia.

El guardó al Millor Esdeveniment Responsable no es va lliurar perquè aquesta categoria ha quedat deserta. El jurat ha considerat que l’empresa nominada no complia les dimensions que es consideren necessàries.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació