Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada 202
Número 202 - Desembre 2014

Garrotxa rural. El lloc perfecte per fer una escapada tranquil·la de natura

En aquest número

48 hores a Salses

Cap als confins del nord

Ens endinsem en el poble més septentrional dels Països Catalans, amb un castell monumental i un magnífic estany Laura Bertran (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

La Seu Vella de Lleida

Al cor de la capital del Segrià s'alça l'emmurallat turó de la Seu Vella, un dels espais més remarcables -i alhora desconeguts- del nostre país. Presidint el turó, destaca la que fou catedral del segle XIII al XIV i fortalesa militar del 1707 al 1948. La visita a la restaurada i rehabilitada ciutadella amaga un relat tumultuós que no deixa indiferent. Salvador Giné (text), Jordi Bas (fotografia)

Dossier central / Presentació

Casolana i moderna

El cuiner Pep Nogué ens acompanya a fer un tomb per les taules dels bars i restaurants de la Garrotxa on podrem menjar-nos el paisatge. En aquest territori, la cuina de sempre fa simbiosi amb la d’avantguarda. I totes dues fan venir gana! Pep Nogué (text), Francesc Muntada (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Forjada per la lava

Els paisatges únics d'una comarca realment singular Si escriviu “Olot” al Google Earth, en deu segons el globus virtual us transportarà a la capital d’una de les comarques geològicament més singulars de Catalunya, i l’única esculpida pels volcans. Els germans Vayreda ens hi condueixen. Clàudia Pujol (text), Francesc Muntada (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Amb tots els sentits

El paisatge, la gastronomia, els pobles i les persones formen un tot seductor Les propostes turístiques de la Garrotxa són pioneres en molts aspectes, perquè pregonen el respecte a la natura, el paisatge, la història, la gastronomia i les persones. Fem un tomb per la comarca, posem en alerta tots els sentits i us ho expliquem amb tots els ets i uts. Nil Ventós Corominas (text), Francesc Muntada (fotografia)

Dossier central / Cases

Immersió rural

Us recomanem 17 allotjaments encisadors perquè gaudiu dels paisatges i dels atractius turístics de la Garrotxa Us agraden les cases aïllades, enmig del camp i amb la tranquil·litat com a companyia omnipresent? O sou més d’estar-vos en nuclis petits, envoltats de natura però amb veïns a prop? Tant és. Aquí teniu una oferta prou àmplia d’allotjaments rurals de la Garrotxa que us fraparan per la ubicació, l’autenticitat i el tracte familiar i sempre proper dels propietaris. I si, a més, us agrada menjar bé, també hi ha allotjaments on la cuina és especialment cuidada. No serà fàcil decidir-se. I qui avisa no és traïdor.

Reportatges

Fires i mercats de Nadal

10 propostes per viure la tradició Les fires i els mercats de Nadal són part indestriable de la mitologia social del país. Per això són tan concorreguts i gaudeixen de tanta popularitat. Perquè ens evoquen un passat carregat de nostàlgia i mantenen vius uns rituals personals, sovint familiars, que són el darrer baluard de la memòria infantil més íntima. Alhora, teixeixen complicitats entre viles, pobles i ciutats. Conformen un patrimoni cultural compartit. Són història i tradició. Són el millor preludi per a les festes. Francesc Castro (text)

Rutes

Ruta amb bici

Des de Miravet fins a la Torre del Prior, al costat de l'Ebre

El gran riu ens acompanya durant tot el trajecte. Sortim del nucli fortificat de Miravet, a la Ribera d’Ebre, i arribarem a una casa rural que té una torre de guaita, al Baix Ebre. Tot és molt històric. També és històric el pas de Barrufemes, que ens farà blasfemar una mica... Joan Carles Rueda (text i fotografia)

Ruta amb nens

Tots els camins porten al castell de Boixadors

El castell de Boixadors s’alça a 863 metres d’altitud, en un petit cim que es pot fer sense gaire dificultat seguint una ruta circular que comença i acaba al petit llogaret dels Seguers, a l’Alta Anoia. Cecília Lorenzo (text), Charuca (il·lustració)

Ruta a peu

Pugem fins a Montclar, que protegeix poblets de miniatura

Som a la Conca de Barberà i ascendim fins a Montclar, a 948 metres. És un cim de roca de conglomerat rodejat per pobles tan petits que semblen decorats d’un diorama: Pontils, Biure de Gaià, Vallespinosa, Vallverd i Santa Perpètua de Gaià. L’ermita de Sant Miquel en fa de guaita. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació