Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR
Portada Descobrir 206
Número 206 - Abril 2015

Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

En aquest número

48 hores a la Vall del Llobregós

Al veritable cor del país

La Conca del Llobregós abasta des de les muntanyes de la serra de Pinós, al Solsonès, on es troba el centre geogràfic de Catalunya, fins a l'altiplà de la Segarra. Marta Rodríguez Bosch (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Balenes a la vista

No cal viatjar a l'altra punta del món per veure grans cetacis. El segon animal més gran de la Terra, el rorqual comú, passa cada primavera a tocar de les nostres costes que allotgen moltes altres formes extraordinàries de vida, com ara dofins i catxalots. Sortim a descobrir aquests cetacis amb els naturalistes que els estudien. Joaquim M. Pujals (text), Roger Rovira (fotografia)

Dossier central / Presentació

Primavera als Ports. Quatre rutes fotogràfiques per un massís sorprenent

On la natura ha guanyat els humans El massís del Port ha viscut en els darrers anys uns canvis fonamentals amb la desaparició dels carboners, els pastors, els llenyataires i els pagesos. Ens ho explica el director de l'Ecomuseu dels Ports. Salvador Carbó (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Els batecs del Montsagre

Sortim de la bassa de la Refoia i ens endinsem en els boscos del Contrafort del massís Dos arbres monumentals esperen que els capturem el seu millor perfil: el pi de la Bassa de la Refoia i el teix d'Engrilló. Pel camí, trobarem fonts, boscos i paisatges increïbles que ens regalaran imatges impactants. Seguiu els nostres consells fotogràfics i presumireu d'àlbum. Sílvia Berbís (text), Vicent Pellicer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Animals en moviment

Ruta per la riba del Matarranya a la recerca de la vida salvatge Us ho hem de dir d'entrada: no és fàcil fotografiar aus. Els ocells són espantadissos, però us hem buscat un itinerari per la comarca del Matarranya on podreu veure i sentir-ne uns quants. Si teniu la càmera a punt i amb unes bones lents d'augment, tindreu alguna opció de tornar a casa amb un ocell a la memòria. Bruno Durán (text), Vicent Pellicer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

D'orquídia en orquídia

Vivim una explosió de colors als peus del Caro Les orquídies són igual de boniques que de capricioses. Prats, socabosc, bancals i rius poden ser un bon hàbitat per a elles, però no els únics. Dues rutes per les faldes del cim més alt del massís ens serviran per gaudir de la intensa floració de la primavera i per recollir amb la càmera l'explosió de formes i colors. Vicent Pellicer (text i fotografia)

Dossier central / Reportatges

Astres brillants en un cel fosc

Resseguim el riu d'Algars a la recerca de tolls i imatges singulars No ens cal altra llum que la de la lluna o la dels estels per fotografiar la nit als Ports i el cel de nit. Proposem una sortida nocturna per gaudir i veure el massís amb uns altres ulls, lluny de fonts de contaminació lumínica. Jordi Prades (text), Vicent Pellicer (fotografia)

Reportatges

El camí dels Pelegrins

Cada últim divendres del mes d'abril la comarca de l'Alcalatén viu amb devoció el ritual dels pelegrins de les Useres, una tradició que supera l'esfera religiosa i ens invita a fer un viatge de transformació personal. Participar en aquesta ruta pot ser el pretext per deixar-nos seduir per la màgia de l'imponent cim del Penyagolosa. Violeta Tena (text), Edu Francés (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Del Mas de l'Artís al puig de l'Àliga

Ens trobem en els límits entre el Garraf i l'Alt Penedès, i entre el parc del Foix i el d'Olèrdola. Farem una enèrgica pujada fins al pla de la Casa Alta pels fondos de les Oliveres i del Teixidor i, des d'aquest punt, ens caldra un segon esforç fins a la talaia del puig de l'Àliga. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb bici

A cop de pedal sota el cercle dels voltors

La Terreta, o la Vall dels Voltors, és un territori inhòspit de Tremp que ens descobreix una natura salvatge i uns paisatges sorprenents. Fins ara era molt poc coneguda, però les coses estan canviant... Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Ruta amb nens

Un dia al circ... de Colomèrs

Fent aquesta excursió arribarem fins a un circ natural, on no trobarem pallassos, ni malabaristes, però on podrem gaudir de franc de l'espectacle dels estanys de Colomèrs, a la Vall d'Aran, rodejats d'un paisatge impressionant, a l'ombra d'un grapat de cims de més de 2.000 metres. Cecília Lorenzo (text), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació