Anuncia't al Descobrir

El futur parc natural del Ter i el Freser tindrà vocació transfronterera

S’ha arribat a un acord de col·laboració amb el parc regional dels Pirineus Catalans

El futur parc natural de les Capçaleres del Ter i el Freser ja té garantida la col·laboració transfronterera: el Departament de Territori i Sostenibilitat i el parc natural regional dels Pirineus Catalans han arribat a un acord de col·laboració. Aquest parc està situat entre la Cerdanya, el Capcir i el Conflent, i és contigu als límits del parc en tramitació.

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que els actors d’ambdues bandes de la frontera “estan convençuts que hem de projectar-los al món i que, en aquest sentit, la marca Pirineus se’n pot beneficiar moltíssim”. És per això que ambdues parts han pactat compartir representants en els òrgans de governança dels respectius parcs.

Vila comparteix la visió veïna que “els parcs no són un santuari i que, més enllà de la protecció i dels elements a preservar, sobretot són un instrument al servei de la gent per fer possibles les activitats d’una forma ordenada, amb un criteri de sostenibilitat sempre present”. Per aquesta raó, “serà molt important que en la governança del nou parc s’aporti aquesta experiència”.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació