Anuncia't al Descobrir

Odèn obre al públic el Salí de Cambrils

L’antiga explotació de sal acull ara un centre d’interpretació i uns banys

Odèn acaba d’estrenar una nova oferta turística. Es tracta del Salí de Cambrils, una antiga explotació de sal que s’ha rehabilitat per permetre-hi el bany terapèutic i acollir un centre d’interpretació sobre l’obtenció de sal en aquestes instal·lacions.

El Salí de Cambrils és una de les poques salines de muntanya del Principat. Aquesta indústria va florir a les acaballes del segle XVIII. Després de dos segles d’activitat, el Salí va tancar als anys seixanta del segle passat i les eres de fang cuit van quedar abandonades.

Ara, les instal·lacions s’han restaurant i s’hi pot prendre banys d’aigües salades i calentes, que són beneficioses per als dolors articulars o les afeccions de pell o de circulació sanguínia, mentre es gaudeix d’una vista privilegiada del Pirineu —Odèn es troba al nord del Solsonès.

El Salí s’ha reconvertit també en un centre divulgatiu on s’explica com era el dia a dia en aquesta petita explotació, com s’extreia i preparava la sal a les eres i com funcionaven els cinc molins originals, també restaurats. En aquest indret, les canalitzacions de fusta a l’aire lliure encara traspuen espectaculars estalactites de sal.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació