Anuncia't al Descobrir

El Camí dels Països Catalans ja està complet

Són gairebé 5.000 km de traçat que uneixen tots els caps de comarca

El Camí, la ruta de senderisme cultural que recorre totes les comarques dels Països Catalans, ja ha completat tota la seva infraestructura. Amb bona part dels trams senyalitzats i la resta amb la traça GPS disponible tant al web com al mòbil, ja és una ruta totalment practicable al llarg dels gairebé 5.000 quilòmetres de traçat troncal.

El Camí uneix mitjançant senders tots els caps de comarca dels Països Catalans, i posa en valor el patrimoni existent tant a nivell natural com cultural i social. Així, amb el lema ‘Conèixer la terra per estimar-la’, el caminant anirà descobrint els secrets de cada indret de la mà de la seva gastronomia, del patrimoni cultural o de les converses amb la seva gent, recorrent el màxim nombre de poblacions a cada tram. Les caminades es poden estructurar en etapes (una per dia), trams (caminades de diversos dies, al llarg de dues o tres comarques) o grans itineraris.

El Camí és un projecte col•laboratiu que es va començar a gestar fa 11 anys i que compta amb el treball voluntari de persones i entitats del territori, que es fan ‘vetlladors’ del seu tram d’El Camí i, per tant, col•laboren en la senyalització i la definició del traçat.

El projecte d’El Camí té com a eina bàsica de consulta un nou web participatiu on es poden descarregar les traces per seguir des del mòbil; els mapes i guies web dels diferents trams i dels municipis; la Xarxa d’Establiments Acreditats d’El Camí; el carnet descarregable i segellable del caminant, així com l’agenda d’activitats o la Camipèdia, una enciclopèdia oberta dels Països Catalans.

El Camí té el suport o la participació del Parlament de Catalunya, el Parlament de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Andorra, el Consell General dels Pirineus Orientals, diputacions, consells comarcals, consorcis, mancomunitats i ajuntaments de tots els territoris i de tot l’espectre polític.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació