Anuncia't al Descobrir

Es crea la ruta ‘Josep Pla a Ullastret’

El nou itinerari apropa el visitant a l’època de les primeres excavacions al jaciment ibèric

La Fundació Josep Pla i la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) d’Ullastret acaben de presentar la ruta ‘Josep Pla a Ullastret’, que, a través de la força narrativa de l’autor empordanès, apropa el visitant a l’època de les primeres excavacions en el jaciment ibèric.

La ruta ‘Josep Pla a Ullastret’ forma part de l’itinerari turístic i cultural que la Fundació Josep Pla va dissenyar l’any 1993 per tal de donar a conèixer diversos llocs significativament planians del municipi de Palafrugell. En el cas d’Ullastret, el passeig suma diversos patrimonis, els culturals —l’arqueològic i el literari— i el natural. Una confluència d’interessos que va propiciar la trobada de
l’escriptor amb els arqueòlegs pioners de les excavacions del jaciment d’Ullastret.

Lectura de textos i cartes
Al llarg del recorregut es fan diverses lectures de l’obra de Josep Pla i d’algunes de les cartes que s’escrivia amb els arqueòlegs de les excavacions.

Així, el visitant descobrirà una visió d’Ullastret diferent, a més de l’interès de l’autor per la història i les seves primeres teories sobre el poblat ibèric, la seva estreta amistat amb els arqueòlegs Miquel Taradell, Lluís Pericot i Miquel Oliva, les seves descripcions de les cases i del comerç en època ibèrica i del paisatge que es contempla des del jaciment i que conforma l’Empordanet.

La ruta ‘Josep Pla a Ullastret’ es pot fer els diumenges 31 de maig, 26 de juliol, 20 de setembre i 11 d’octubre d’aquest any. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 17 90 58 o bé a l’e-mail macullastret.cultura@gencat.cat.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació