Anuncia't al Descobrir

Es crea la ruta ‘Josep Pla a Ullastret’

El nou itinerari apropa el visitant a l’època de les primeres excavacions al jaciment ibèric

La Fundació Josep Pla i la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) d’Ullastret acaben de presentar la ruta ‘Josep Pla a Ullastret’, que, a través de la força narrativa de l’autor empordanès, apropa el visitant a l’època de les primeres excavacions en el jaciment ibèric.

La ruta ‘Josep Pla a Ullastret’ forma part de l’itinerari turístic i cultural que la Fundació Josep Pla va dissenyar l’any 1993 per tal de donar a conèixer diversos llocs significativament planians del municipi de Palafrugell. En el cas d’Ullastret, el passeig suma diversos patrimonis, els culturals —l’arqueològic i el literari— i el natural. Una confluència d’interessos que va propiciar la trobada de
l’escriptor amb els arqueòlegs pioners de les excavacions del jaciment d’Ullastret.

Lectura de textos i cartes
Al llarg del recorregut es fan diverses lectures de l’obra de Josep Pla i d’algunes de les cartes que s’escrivia amb els arqueòlegs de les excavacions.

Així, el visitant descobrirà una visió d’Ullastret diferent, a més de l’interès de l’autor per la història i les seves primeres teories sobre el poblat ibèric, la seva estreta amistat amb els arqueòlegs Miquel Taradell, Lluís Pericot i Miquel Oliva, les seves descripcions de les cases i del comerç en època ibèrica i del paisatge que es contempla des del jaciment i que conforma l’Empordanet.

La ruta ‘Josep Pla a Ullastret’ es pot fer els diumenges 31 de maig, 26 de juliol, 20 de setembre i 11 d’octubre d’aquest any. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 17 90 58 o bé a l’e-mail macullastret.cultura@gencat.cat.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació