Anuncia't al Descobrir

La Fundació Perramón exposa per primera vegada el llegat de Ràfols-Casamada

El museu, ubicat a la localitat empordanesa de Ventalló, mostra pintures i escultures d’artistes contemporanis

La Fundació Perramón, ubicada a Ventalló, exposa per primera vegada el llegat d’Albert Ràfols-Casamada, un dels màxims exponents de l’avantguarda de la segona meitat del segle XX. Per exhibir una selecció d’aquest llegat, la Fundació ha habilitat el paller de la casa pairal del segle XVII on s’ubica el museu.

La Fundació Perramón ha arribat a un acord de cessió amb les hereves de Ràfols-Casamada, que han deixat en dipòsit 158 obres de l’artista durant cinc anys, renovables. D’aquestes obres, s’exposen un total de 62 teles, una retrospectiva de l’evolució de Ràfols-Casamada des del postexpressionisme i el figuratiu dels seus inicis fins a l’abstracció amb la qual va aconseguir reconeixement internacional.

Quan l’artista va morir el 2009, amb 86 anys, el seu llegat es trobava dividit entre el seu taller i un magatzem del Poblenou barceloní. Després del procés d’inventari i catalogació de totes les obres, les hereves de Ràfols-Casamada han arribat a un acord amb la Fundació Perramón amb la intenció que el llegat surti a la llum, que no es dispersi i contribueixi a l’estudi i la difusió de l’obra de l’artista català.

Uns fons ampliats
Amb la cessió del llegat de Ràfols-Casamada, la Fundació Perramón veu ampliats notablement els seus fons, que compten amb prop de 140 obres de 28 artistes contemporanis. Inaugurada fa dos anys, la Fundació té l’origen en la figura de Carlos de Aguilera y de Fontcuberta, impulsor de les arts que va cedir part dels terrenys de la casa familiar per a la creació d’un centre empordanès de referència en creació pictòrica i escultòrica. La Fundació Perramón compta amb obres d’artistes com Sergi Aguilar, Alfonso Alzamora, Jorge Castillo, Modest Cuixart, José María Guerrero Medina, Josep Guinovart, Xavier Medina Campeny, Enric Pladevall, Miguel Rasadora, Josep M. Rigués i Aragó, Gino Rubert i Josep M. Subirachs, entre altres.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació